NEWS

Sportizon en Cartamundi tekenen voor duivelse loyalty-actie Carrefour

29/06/2020

Geen EK voetbal, dus geen Duivels in het straatbeeld. Wel bij Carrefour. De warenhuisketen is partner van de Rode Duivels en heeft de geplande loyalty-actie voor de periode van het EK – met de helden van de nationale voetbalploeg in de hoofdrol – omgetuned naar een zomeractie. Sportizon en Cartamundi bedachten de ‘Rode Duivels kaartspellen’-actie.

Grote sportkampioenschappen gaan hand-in-hand met tal van activatiecampagnes van de betrokken partners en sponsors. Van aangepaste produkten, over diverse gadgets en give-aways, tot tal van verzamelacties. Met het oog op de activatie van het EK voetbal 2020, gaf Carrefour aan Sportizon (onderdeel van de Golazo-groep) de opdracht een nieuwe spaar- en loyaltie-actie te bedenken die hun klanten betrekt bij het sponsorship met de KBVB en de Rode Duivels en Red Flames.

“We zijn bewust een nieuwe weg ingeslagen, weg van de concepten van de voorbije jaren”, licht Nik Schotsmans, Brand Activation Director bij Sportizon toe. “We wilden iets nieuws waarmee we maximaal op alle leeftijden mikken, met een zeer toegankelijke en tegelijk ook sociale actie. In samenwerking met onze partner Cartamundi kwamen we uit bij een aantal bekende gezelschapsspelen met kaarten die we uiteraard in een exclusief Rode Duivels-jasje gestoken hebben.”

Gezelschapsspellen met kaarten zijn de populairste soort spellen op de markt. Ze bevatten elementen die we ook in het voetbal terugvinden: spelplezier en -inzicht, winnen of verliezen, elkaar aanmoedigen,… Een spel brengt vooral ook mensen samen. Na onderzoek zijn zes verschillende spellen geselecteerd die in diverse leeftijdsgroepen populair zijn, zo komt iedereen aan zijn trekken.

Klanten bij Carrefour krijgen bij elke aankoop drie kaarten, twee ervan zijn kaarten van een bepaald spel. Met de derde kaart, de ‘fan experience’-kaart, kan de klant ofwel één van de spellen aankopen, allerlei interactieve ervaringen beleven in de Carrefour app of prijzen winnen in de wekelijkse wedstrijden.

KAARTSPELLEN BOOMEN TIJDES CORONA

De coronacrisis zorgde voor uitstel van het EK voetbal naar volgend jaar, maar Carrefour besliste de actie uit te rollen. “De spellen zijn tijdloos en hadden ook volgend jaar kunnen dienen”, vervolgt Schotsmans. “Maar Carrefour vond het terecht een goed moment om de actie toch te lanceren. Tijdens deze crisis bleken kaart- en bordspellen weer populairder dan ooit, hun verkoop boomde. Bovendien blijven heel wat gezinnen deze zomer thuis. Logisch dus om daarop in te spelen en de Rode Duivels kaartspellen als zomeractie te lanceren.”

Share this article

Related news

— Also read these articles