NEWS

Sport- en gezondheidsbedrijf Golazo voortaan als één merk naar buiten

02/05/2024

Sport- en gezondheidsbedrijf Golazo schuift vanaf nu het eigen merk helemaal naar voor. Alle bedrijven die actief zijn binnen de groep nemen een nieuwe naam aan onder de Golazo-vlag. Achter de rebranding gaat een bredere strategie schuil om explicieter als één bedrijf en één merk naar buiten te treden en zo de missie en de 360 gradenbenadering duidelijk te maken.

Golazo werd opgericht in 1990 (als Consultants in Sports, in 2007 werd de naam Golazo ingevoerd) en groeide in België en Nederland, maar ook daarbuiten uit tot een groep van bedrijven die actief zijn op het vlak van sport, beweging, gezondheid en welzijn. Die evolutie leidde ook tot tal van merken en bedrijfsnamen die naast elkaar gebruikt werden naar zowel individuele consumenten (deelnemers en bezoekers) als naar corporate klanten.

De buitenwereld kent Golazo dan vooral ook van evenementen als de Baloise Antwerp 10 Miles, Allianz Memorial Van Damme, NN Marathon Rotterdam, Renewi Tour of Marmotte Granfondo, van de Start2Run app, maar evenzeer van de diverse Energy Labs waar recreatieve sporters zich fysiek laten testen. Bedrijven kennen Energy Lab dan weer als corporate wellbeing-partner, Sportizon in België en Triple Double in Nederland als activatie- en communicatiepartner en Arko Sports media als mediapartner.

Golazo hergroepeert nu al die activiteiten en huidige bedrijven in de diverse landen in vijf entiteiten die expliciet onder de Golazo-vlag zullen varen. Het gaat om meer dan alleen maar een rebranding (al was het merk Golazo na 17 jaar sowieso aan een opfrissing toe): het bedrijf wil voortaan als één geheel naar buiten treden.

Golazo Events (voorheen Golazo Sports) creëert fysieke en virtuele evenementen, apps en challenges voor wie zelf wil bewegen of van sport wil genieten. Golazo Energy (totnogtoe Energy Lab) biedt corporate wellbeing-programma’s op maat aan. Golazo Brands (voorheen Sportizon in België, Triple Double in Nederland) levert sponsoring-, marketing- en communicatie-services aan merken, federaties en overheden. Golazo Media (Arko Sports Media) beheert beheert een groot aantal mediatitels en produceert content en communicatieproducten voor bonden, overheden en organisaties. Golazo Talent tot slot verzamelt de ambassadeurs en atleten waarmee en waarvoor we werken.

Nieuwe baseline, dezelfde duidelijke missie

“Met deze nieuwe aanpak en nieuwe branding kunnen we onze missie nog sterker benadrukken”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo Groep. “Golazo streeft er al jaren naar om iedereen gezonder en gelukkiger te maken. Dat maatschappelijke welzijn is over alle bedrijven en divisies heen ons doel. Het was tijd om dat ook naar buiten duidelijker te laten blijken. We mogen terecht fier zijn op wat we als Golazo verwezenlijken. Zowel in onze benadering naar individuele sporters en supporters als naar bedrijven en overheden willen we Golazo als een kwaliteitsmerk meer naar voor schuiven. De vijf verbonden ringen die onze entiteiten voorstellen maken duidelijk dat onze activiteiten met elkaar verweven zijn en samen dat holistische welzijn nastreven.”

Met your next move krijgt Golazo ook een nieuwe baseline, een logische volgende stap na let’s move. Verbeeck: “Mensen en bedrijven doen bewegen en meenemen in ons verhaal is één. Het is des te belangrijker om samen met hen na te denken over volgende stappen: nieuwe doelen of een ruimere aanpak die we mogelijk ook vanuit een andere afdeling, maar met dezelfde waarden en kwaliteit kunnen verzekeren.”

Share this article

Related news

— Also read these articles