NEWS

Soudal Open presenteert al drie Belgische toppers en legende Jack Nicklaus

30/11/2021

• Gloednieuw DP World Tour golfevenement in België van 12 – 15 mei
• Soudal als titelpartner en prijzenpot van 2 miljoen dollar
• De drie Belgische toppers Pieters, Detry en Colsaerts nemen deel
• Levende legende en GOAT Jack Nicklaus als eregast

Ons land is een internationaal topsportevenement rijker: van 12 t.e.m. 15 mei vindt de eerste editie van de Soudal Open plaats op Rinkven Golfclub in Schilde. Een internationaal gofltornooi uit de DP World Tour met 2 miljoen dollar aan prijzengeld. De drie Belgische toppers Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts bevestigden al hun deelname. Levende golflegende Jack Nicklaus maakt ook zijn opwachting op het tornooi.

Het nagelnieuwe evenement kwam tot stand onder impuls van sportbedrijf Golazo, ondernemer en golfer Vic Baron Swerts van Soudal en Rinkven Golf Club. De Soudal Open wil Belgische golfers en golffans de kans geven vier dagen lang de internationale toppers aan het werk te zien, voor het grote publiek is dit dan weer een unieke kans om golf te ontdekken en mee te maken.

Vic Baron Swerts, oprichter van Soudal: “Als Belgisch bedrijf dat wereldwijd actief is, zijn we erg fier om een tornooi van de DP World Tour in België te kunnen ondersteunen. Met dit titelpartnership wil Soudal er mee een feest van het golf van maken en the place to be zijn voor de Belgische golfliefhebber. Dat het tornooi plaats vindt op mijn club Rinkven en dat we Jack Nicklaus mogen ontvangen, maakt het alleen nog maar mooier.”

Bob Verbeeck, CEO van Golazo Groep: “Er is de voorbije jaren steeds meer interesse voor golf in België. Dat is mede te danken aan onze talenten die meedraaien aan de wereldtop en aan de schitterende golfinfrastructuuur die we hier hebben. Met de Soudal Open krijgen we er een nieuw internationaal toptornooi bij, eentje dat meteen een belangrijke plaats inneemt op onze eigen evenementenkalender en tegelijk het uithangbord wordt van de golfsport in België.”

Dimitri Rombouts, voorzitter van Rinkven International Golf Club: “Het is een hele eer voor Rinkven om opnieuw dergelijk prestigieus tornooi in de internationale golfwereld te mogen hosten. Dat is een erkenning voor onze club, onze leden en de kwaliteit van onze banen. Ik ben Vic Baron Swerts dan ook erg dankbaar voor het vertrouwen in onze club.”

AANTREKKELIJKERE VERNIEUWDE DP WORLD TOUR

Met deze eerste Soudal Open is de European Tour golf terug van weggeweest in België. Onder de nieuwe naam DP World Tour ondergaat het belangrijkste golfcircuit ter wereld na de Amerikaanse PGA Tour een flinke upgrade. Er staan nu 47 tornooien in 27 landen op de kalender, waarvan dus ook (terug) een in België. Bovendien ligt het prijzengeld voortaan een pak hoger, op de Soudal Open gaat het om 2 miljoen dollar en dat trekt de spelers aan.

Keith Waters, COO of the European Tour group: “België heeft een sterke traditie in internationale golftornooien, al sinds de allereerste Belgian Open in 1910. We zijn dan ook erg blij dat er opnieuw een Belgisch tornooi op onze compleet nieuwe DP World Tour kalender prijkt. Het succes van een nationale ‘Open’ wordt voor een flink stuk bepaald door de steun van de lokale toppers. Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters and Thomas Detry zijn dan ook ideale ambassadeurs, niet alleen voor het golf in België, maar ook voor onze Tour.”

BELGISCHE TOPPERS TEKENEN PRESENT

De beste drie Belgen uit het internationale golf zijn sowieso al van de partij: Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts. Pieters heeft na zijn tornooiwinst in Portugal vorige maand al vijf zeges in de DP World Tour op zijn naam staan. Hij speelde in 2016 de Ryder Cup, het tweejaarlijkse toptreffen tussen de beste Europese en Amerikaanse golfers. Die eer viel ook Colsaerts al te beurt in 2012, zelf is hij ook goed voor drie zeges op de European Tour. Thomas Detry kan al terugkijken op maar liefst tien top-3- en 26 top-10-plaatsen sinds hij prof werd en uiteraard op de winst in de World Cup in 2018 aan de zijde van Pieters.

Thomas Pieters: “Niks beter dan een thuistornooi spelen! Ik ben zo blij dat we opnieuw een DP World Tour event in eigen land hebben om naar toe te leven. En wat een eer om er levende legende Jack Nicklaus te kunnen ontmoeten!”

Thomas Detry: “Dat geldt ook voor mij, ik vind het fantastisch dat er opnieuw een Belgisch tornooi op de Tour-kalender staat. Voor eigen volk spelen wordt sowieso één van de hoogtepunten van het volgende seizoen voor mij. Met ook nog eens Jack Nicklaus erbij, wordt dit een niet te missen evenement!”

Nicolas Colsaerts: “Schitterend dat de Belgische fans opnieuw naar een DP World Tour-tornooi kunnen komen. Ik kan niet wachten om er te spelen voor de neus van mijn vienden, familie en fans. Om nog maar van de komst van Jack Nicklaus te zwijgen. Extra speciaal voor mij, want ik was ooit lid op zijn club, The Bear’s Club in Jupiter.”

SPECIAL GUEST: LEVENDE LEGEDE JACK NICKLAUS

Naast tal van andere internationale topnamen die nog toegevoegd zullen worden aan het deelnemersveld, is de Soudal Open alvast apetrots om golflegende Jack Nicklaus als eregast te mogen ontvangen. De Amerikaan is de GOAT: de allergrootste golfer ooit. Nicklaus was actief van 1962 tot 2005 en won 118 proftornooien waaronder 18 majors, een absoluut record. Zijn bijnaam The Golden Bear is tot op de dag van vandaag zijn handelsmerk.

Tijdens de Soudal Open wordt er op zaterdag een speciale ‘Night with Jack’ gehouden. Op zaterdag en zondag houdt Nicklaus ook signeersessies in het fandorp.

Jack Nicklaus: “Ik ben zeer opgetogen met de uitnodiging om te gast te zijn op de Soudal Open in Antwerpen in mei. De kwaliteit van het Belgische topgolf is er de voorbije jaren flink op vooruitgegaan, dat zien we zowel bij Ryder Cup-deelnemers als Colsaerts en Pieters, maar ook aan het talent uit België op het college-niveau. Ik ben ervan overtuigd dat de Soudal Open ook sterk zal bijdragen aan het golflandschap in België.”

https://twitter.com/SoudalOpen/status/1465646769723912198

De Soudal Open is een wedstrijd die over 72 hole stroke play wordt gespeeld: elke dag een 18-hole ronde en de scores worden opgeteld. 156 spelers nemen deel, na dag twee blijft de top-65 (+ wie in dezelfde score eindigt) over. Aan de vooravond van het tornooi, op woensdag, vindt de pro-amcompetitie plaats. Aan het 18e hole zal een grote publiekstribune opgebouwd worden en er komt een fandorp met eten, drank en animatie. Tickets zijn vanaf nu te koop via de website www.soudalopen.be, voor bedrijven zijn er tal van hospitalitypakketten beschikbaar.

Tornooidirecteur Michael Jones besluit: “Met een wereldspeler als Soudal en het professionalisme van Golazo, ben ik ervan overtuigd dat we alles in handen hebben om een schitterend tornooi af te leveren, zowel voor de Belgische en internationale golfliefhebbers als voor alle deelnemers. Jack Nicklaus op bezoek hebben is voor ons allemaal iets unieks.”

Share this article

Related news

— Also read these articles