NEWS

Soudal Open mag toppers Cabrera Bello en Wiesberger verwelkomen

10/03/2022

Rafa Cabrera Bello en Bernd Wiesberger zijn twee internationale toppers in het golf die hun opwachting zullen maken op de Soudal Open. Het DP World Tour tornooi dat van 12 tot 15 mei plaatsvindt op Rinkven Golf Club, was al zeker van de deelname van de drie Belgische toppers Pieters, Detry en Colsaerts. De Soudal Open lanceert vandaag ook een speciale actie voor de clubs.

De Spanjaard Rafa Cabrera Bello is een van de beste Europese golfers van het moment en een van de meest geliefde en entertainende spelers op het circuit. Hij schreef al vier DP World Tour-tornooien op zijn naam. Cabrera Bello is ook prima aan het seizoen begonnen: momenteel staat hij vijfde op de DP World Tour rangschikking.

Een andere topper uit de DP World Tour die we aan het werk zullen zien op de Soudal Open is Bernd Wiesberger. De 36-jarige Oostenrijker heeft al acht professionele tornooizeges op zijn palmares. Na een blessure die hem in 2018 aan de kant hield, kwam hij sterker terug dan ooit. Wiesberger won vier tornooien in de voorbije drie jaar, twee ervan waren prestigieuze Rolex Series tornooien.

Met Cabrera Bello en Wiesberger erbij zullen er nu al zeker vier Ryder Cup-spelers op de Soudal Open staan! Ook onze landgenoten Pieters en Colsaerts hadden al de eer om aan één van ’s werelds allergrootste sportevenementen deel te nemen. Over Thomas Pieters gesproken: na zijn schitterend seizoensbegin staat hij momenteel tweede op de DP World Tour rangschikking. Het maakt zijn aanwezigheid op de Soudal Open alleen maar mooier. De Belgische golffan kijkt uiteraard even hard uit naar de komst van Thomas Detry en Nicolas Colsaerts.

Nog meer goed nieuws: de Soudal Open zal één van de vier DP World Tour tornooien zijn die de 2022 European Qualifying Series uitmaken en waar punten te verdienen vallen voor de US Open. De tien spelers die de beste scores laten optekenen na die vier tornooien, mogen deelnemen aan de US Open. Het spreekt voor zich dat dat het deelnemersveld van de Soudal Open alleen maar ten goede zal komen.

VOORDELEN VOOR CLUBS EN SPELERS

Extra goed nieuws voor alle Belgische golfers en de clubs: de Soudal Open lanceert een voordeelactie voor clubs. Clubleden die hun tickets voor het tornooi bestellen en daarbij een unieke clubcode gebruiken, maken kans op een reeks mooie incentives voor de club gaande van een clinic of een trainingsdag tot voucher voor de aankoop van golfmateriaal. Alle details daarover vinden clubs en spelers op www.soudalopen.be.

In de Race to Soudal Open kan dan weer elke golfer via de WAMP app punten sprokkelen in een eigen ‘Club race’. Wie tegen 8 mei de meeste punten heeft voor zijn of haar club, is de logische Race Winner en wordt, samen met de andere winnaars, uitgenodigd op een prijsuitreiking tijdens de Soudal Open.

Share this article

Related news

— Also read these articles