NEWS

Soudal Open herneemt succesformule in 2023

20/12/2022

De tweede editie van de Soudal Open vindt volgend jaar plaats van 11 tot 14 mei. Na een meer dan geslaagde eerste editie gaat het grootste Belgische golftornooi verder op de ingeslagen weg. Op Rinkven Golfclub in Schilde tekenen ook opnieuw de drie Belgische toppers present.

18.000 bezoekers, een flink pak tv-kijkers en socialmediavolgers en heel wat lovende reacties. De terugkeer van de DP World Tour naar België was op vele vlakken een succes. Met de tweede editie wil organisator Golazo nog beter doen. Die vindt opnieuw plaats op Rinkven Golfclub in Schilde en bouwt voort op de formule van afgelopen jaar.

“Ik denk dat velen het met mij eens zullen zijn dat we een fantastische eerste editie van de Soudal Open hebben neergezet op Rinkven”, aldus tornooidirecteur Michael Jones. “Doordat ik al 25 jaar actief ben in het professionele golf en in die tijd goeie contacten heb opgebouwd met spelers, caddies en de DP World Tour/European Tour Group, kreeg ik langs die wegen heel wat feedback en ook die was overweldigend op alle vlak. Toch willen we met het hele team bij Golazo nog een stapje vooruit zetten. Dit tornooi komt sowieso de verdere ontwikkeling van golf in België ten goede en met ons Soudal Open Fund helpen we onze sterren van de toekomst.”

Ook Vic Baron Swerts blikt terug op de eerste editie. “Ik was aangenaam verrast door het hoge niveau van de eerste editie bij zowel de spelers als organisatie. Bij Soudal proberen wij de lat elk jaar wat hoger te leggen, in alles wat we doen. Dat geldt dus ook voor de Soudal Open.”

Net als vorig jaar tekenen in mei de drie Belgische toppers op het internationale circuit present: Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts, kersvers vicekapitein van het Europese team bij de Ryder Cup. Thomas Detry: “Ik kijk ernaar uit om opnieuw op de Soudal Open te kunnen spelen in mei. Ik was onder de indruk van de eerste editie. Het mag dan wel druk zijn in die periode, in eigen land, voor eigen volk kunnen spelen is me erg veel waard.” Thomas Pieters treedt hem bij: “Thuis spelen op een DP World Tour event is toch echt wel bijzonder en daarom wil ik deze Soudal Open niet missen. Het Belgische golf wint internationaal steeds meer aan betekenis, ik ben blij daar deel van te kunnen uitmaken. Vlakbij Antwerpen en op Rinkven spelen voor mijn thuissupporters en voor al wie in België van golf houdt, is echt wel uniek.”

De tornooiformule van de Soudal Open is dezelfde als dit jaar: 156 spelers spelen op donderdag en vrijdag, de 65 best geplaatsten gaan door naar de finalerondes op zaterdag en zondag. Het publiek kan opnieuw van dichtbij alle actie zien, aan de 18e hole zelfs vanop een grote tribune. Daar keert ook de grote VIP-tent terug. De 19th hole village is voor de toeschouwers de centrale plek om te verzamelen, te eten en te drinken en te genieten van de diverse animaties. Wel nieuw dit jaar: al wie 18 jaar of jonger is, mag gratis binnen.

De Soudal Open wil niet alleen de jeugd warm maken om naar golf van wereldniveau te komen kijken. Via het Soudal Open Fund worden ook Belgische talenten actief gesteund. Dit jaar krijgen de jonge beloftes Savannah De Bock en James Skeet een mooi duwtje in de rug. Vanuit het Soudal Open Fund krijgen ze elke een cheque van 5165 euro. Ook na de editie 2023 zal het fonds een toelage toekennen aan Belgische golfbeloften.

www.soudalopen.com

Share this article

Related news

— Also read these articles