NEWS

Sofico Gent Marathon dwars door de historische binnenstad

17/01/2020

Zonet werd in de gebouwen van software provider Sofico, dat meteen ook haar naam voor 2 jaar als titel partner aan het event verbindt, het nieuwe parcours van de Sofico Gent Marathon voorgesteld. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Gent Marathon zal het parcours door de kunsthistorische binnenstad van Gent lopen!

Zondag 29 maart is een datum die heel wat lopers met stip hebben genoteerd in hun agenda. Dan vindt de 4de editie van de Sofico Gent Marathon plaats. “We zijn zeer verheugd om Sofico te verbinden aan de grootste voorjaarsmarathon van het land’, zegt oprichter en CTO Piet Maes. “Het stimuleert onze collega’s enorm, enkele tientallen schreven zich reeds in. We kiezen bewust voor een participatieve sport die deel uitmaakt van onze bedrijfsvisie op een gezonde leef-werk balans.”

“Een leuke extra is natuurlijk de passage door het Technologiepark, dé hub van de toekomst, waar ook Sofico gevestigd is. Uiteraard is het onze bedoeling om gekender te worden als werkgever in de regio. We groeien sterk en zijn voortdurend op zoek naar talent! Mede door ons kantoor in Tokyo, leven de Olympische Spelen ook sterk bij Sofico. We wensen Gentenaar Bashir Abdi het allerbeste toe deze zomer. Wij komen alvast kijken”, aldus Maes.

LOPEN MET ZICHT OP UNIEKE GENTSE SKYLINE

Na de eerste kilometer langs de Watersportbaan duikt het parcours via de Nieuwewandeling meteen het stadscentrum in langs de meest bekende Gentse historische gebouwen en de Sint-Michielsbrug. Hierdoor krijgen de deelnemers een prachtig zicht op de Gentse skyline met onder meer de Sint-Niklaaskerk, het Belfort en de Sint-Baafskathedraal. Via de Vrijdagmarkt, het Van Eyckzwembad, de Visserij en een passage langs de Schelde gaat het riching de Ghelamco Arena.

De passage door het stadion van AA Gent zorgt voor een leuke extra nieuwigheid waarna deelnemers van de langste afstand verder langs de Schelde en de Leie het ontluikende groen van Sint-Denijs-Westrem en Afsnee ontdekken. Finishen doet de Sofico Gent Marathon traditioneel onder begeleiding van een warm ontvangst en applaus van de talrijke supporters in de indrukwekkende Topsporthal waar iedere deelnemer een unieke Jan van Eyck-medaille, ter ere van het Jan van Eyck-themajaar 2020, in ontvangst kan nemen. Een unicum voor Gent en een topervaring voor de deelnemers in het kader van de feestelijkheden rond Jan van Eyck 2020!

“De marathon van Gent is uitgegroeid tot een vaste waarde op de loopkalender. En terecht. Met een route die voor het eerst door de binnenstad loopt en die langs enkele highlights uit het Van Eyckprogramma trekt, wordt de volgende editie eentje om nu al naar uit te kijken”, aldus schepen van Sport Sofie Bracke.

BASHIR ABDI & SPORTAROUND VZW

Bashir Abdi, Belgisch recordhouder op de marathon, maakte een kleine uitstap in zijn voorbereiding richting Tokio 2020 om met veel trots Sportaround vzw te komen voorstellen als het officiële goede doel van de Sofico Gent Marathon. “Sportaround ontstond in 2013 in het Gentse. Tijdens sportnamiddagen kregen we kinderen uit kwetsbare buurten aan het bewegen. Ondertussen geeft de organisatie op bijna 50 scholen naschoolse sport, staan we in de zomermaanden op pleintjes met een Sportkar, bieden we buurtsportkampen aan en ontwikkelden we tal van laagdrempelige sportactiviteiten en evenementen. Het is heel fijn om een samenwerking te kunnen aangaan met de Sofico Gent Marathon. Het nieuwe parcours dwars door mijn hometown Gent belooft echt een topervaring te worden voor de vele deelnemers” aldus ambassadeur Bashir Abdi.

Share this article

Related news

— Also read these articles