NEWS

Recordopkomst voor zonnige Brabantse Pijl Cyclo

20/04/2019

In ideale weersomstandigheden hebben zaterdag meer dan 3600 fietsers in de Druivenstreek de Brabantse Pijl Cyclo gereden, de zesde manche van de Etixx Classics Tour.

Woensdag was Mathieu van der Poel primus in de profwedstrijd, zaterdag kregen de wielertoeristen de kans om het beste van zichzelf te geven. Het was een pittige tocht met enkele stevige hellingen en de deelnemers konden kiezen tussen een afstand van 75 km, 110 km (de populairste) of 155 km, met telkens start in Heverlee en aankomst in Overijse.

De Ijskelderlaan, Holstheide, Smeysberg en ‘t Schavei waren de belangrijkste kuitenbijters onderweg, afhankelijk van de gekozen afstand goed voor 600 tot 1100 hoogtemeters. Het Schavei werd voor de gelegenheid omgedoopt tot Deloitte helling, waar de gelijknamige sponsor met enkele leuke aanmoedigingsborden en muziek de nodige moraal leverde.

Seingevers, een uitgebreide bevoorrading, technische bijstand, een bewaakte fietsenstalling, kleedkamers, medische service, koffie en een massage behoorden allemaal tot het pakket van een meer dan geslaagde Brabantse Pijl Cyclo.

De volgende manche van de Etixx Classics Tour is volgende week zaterdag 27 april in Nazareth met de Etixx Classic.

Share this article

Related news

— Also read these articles