NEWS

Peloton verschuift alle evenementen t.e.m. 19 april naar later tijdstip dit jaar

12/03/2020

Peloton, het samenwerkingsverband tussen Flanders Classics en Golazo en organisator van tal van recreatieve fietsevenementen, heeft beslist om alle geplande evenementen t.e.m. 19 april alvast te verschuiven naar een latere datum. Peloton wil op die manier zijn verantwoordelijkheid nemen bij het inperken van de risico’s op verdere verspreiding van het coronavirus Covid-19.

Hoewel Peloton op de voorbije evenementen al tal van extra gezondheidsmaatregelen had genomen en dat ook ging doen op de komende cyclo’s, kunnen we niet om de vaststelling heen dat er nu eenmaal veel mensen samenkomen rond de start en aankomst van de evenementen. Wij willen als organisator dan ook elke aanleiding tot snelle verspreiding uitsluiten en verschuiven onze evenementen dus naar een later tijdstip.

Voor alle fietsevenementen op de Peloton kalender vanaf nu t.e.m. 19 april wordt nu in overleg met de diverse overheden en partners zo snel mogelijk een nieuwe datum gezocht. Het gaat om Omloop Van Vlaanderen, Danilith Nokere Koerse Cyclo, Dwars door Vlaanderen Cyclo, Gent-Wevelgem Cyclo, E3 Cyclo – Johan Museeuw Classic, Tour of Flanders Business Pelotons, We Ride Flanders – RVV Cyclo, Scheldeprijs Cyclo, Peter Van Petegem Classic en Brabantse Pijl Cyclo. Zodra een nieuwe datum bekend is, zullen we die ook meteen communiceren.

Share this article

Related news

— Also read these articles