NEWS

Nummer 11(!) voor Sanne Cant

11/01/2020

Sanne Cant is in Antwerpen voor de elfde keer op rij Belgisch kampioen veldrijden geworden. Laura Verdonschot werd tweede. Ellen Van Loy kon de bronzen medaille nog in de wacht slepen.

Tijdens de eerste ronde kregen we al snel een kopgroep met vier dames die gingen strijden voor de titel. Sanne Cant, Laura Verdonschot, Ellen Van Loy en Loes Sels. Verdonschot dicteerde het tempo.

Achteraan was er immens veel pech voor Joyce Vanderbeken na één van de eerste bochten had ze al problemen met haar fiets en moest ze naar de eerste materiaalzone lopen.

Vooraan liet Cant zien dat ze een nieuwe Belgische titel wil. Net voor het beroemde ponton sloeg ze een gaatje met Verdonschot en Van Loy. Sels had toen al gelost. Door een technische foutje van Cant in de modder konden Verdonschot en Van Loy terugkeren en reden ze na één ronde met drie over de finish. Bij de tweede passage van de lange zandstrook, net voor het ponton, liet Cant haar sterkte weer zien en sloeg ze voor de tweede keer een gaatje met Verdonschot en Van Loy. Het verschil tussen Cant en Verdonschot was op het einde van de tweede ronde ongeveer 12 seconden. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong van de wereldkampioene al 23 seconden op Verdonschot. Vijf seconden later kwam Van Loy over de streep, met nog steeds een kans op de tweede plaats.

In de laatste ronde kon Verdonschot het verschil niet verkleinen en zo kon Cant naar haar elfde Belgische titel rijden. Verdonschot reed wel als tweede over de meet. Ellen Van Loy vervolledigde het podium. Marthe Truyen werd kampioen bij de beloften.

Share this article

Related news

— Also read these articles