NEWS

Nieuwe Start 2 Run-update koppelt hartslag en is nu ook beschikbaar op Apple Watch

23/03/2021

De Start 2 Run-app breidt één jaar na haar vernieuwde app uit met nog meer functionaliteiten. In het voorbije jaar kende de app – mede dankzij de lockdowns – een forse groei in gebruikers en die gebruikers liepen ook méér. Om de rist (nieuwe) volgers maximaal van dienst te zijn, is er nu een nieuwe release van de app met twee opmerkelijke nieuwigheden: de optie om bluetooth hartslagbanden te koppelen en een versie voor Apple Watch om te kunnen trainen zonder je smartphone te moeten meenemen.

Start 2 Run heeft doorheen de jaren (de eerste versie van de app dateert van 2013) niet alleen een grote en trouwe schare volgers opgebouwd die zich laten coachen door Evy Gruyaert (in Vlaanderen) of Loïc Nottet (in de Franstalige versie). Het is ook een erg interactieve community die met elkaar en met de makers in gesprek gaat. Het grote voordeel is dat de makers zo perfect kunnen inspelen op wat leeft in de groep.

Klaas De Waele, product manager van de Start 2 Run-app binnen Energy Lab, het bedrijf achter Start 2 Run: “We zijn enorm fier op deze volgende stap. Het speelt in op de actualiteit waarin zelfs startende lopers enorm met cijfers en sport devices bezig zijn. Eind vorig jaar lanceerden we al onze eigen loopband die je handig kon koppelen aan de app. Bij de release van vandaag introduceren we ook weer twee opmerkelijke nieuwigheden. Met Start 2 Run staan we als zeer relevante app tussen de grote spelers, met een unieke focus op begeleide, gezonde en verantwoorde sportbeoefening.”

VOLG JE HART!

De nieuwe versie (die vanaf nu beschikbaar is in de app stores) voorziet de optie om bluetooth hartslagbanden te koppelen in de Start 2 Run-app. Voorheen kon je al op hartslag trainen, waarbij coach Evy of Loïc per segment in je oor fluisterden in welke hartslagzone je mag lopen. Nu kan je ook effectief je hartslagmeter koppelen: je leest nu je actuele hartslag op het app-scherm af, net als je gemiddelde en maximale hartslag per training. Binnenkort krijg je ook echt te horen of je sneller/trager moet lopen om in de juiste zone te trainen.

TRAIN GEZOND, TRAIN MET EEN APPLE (WATCH)

Zo mogelijk nog meer vraag was er naar het gebruik van de app op een (sport)horloge om te kunnen trainen zonder je smartphone te moeten meenemen. En ziedaar: de nieuwe release van de Start 2 Run-app kan gebruikt worden op watches series 3 en volgende. Die bevat ook een koppeling met Apple Health (‘Gezondheid-app’ in het Nederlands) zodat je Start 2 Run-training opgenomen wordt in je Apple-statistieken en meetelt voor het behalen van je dagelijkse beweegdoelen.

Energy Lab ging voor de Apple Watch-versie van de Start 2 Run-app in zee met Switch (Apple Premium Reseller in Vlaanderen en Wallonië). Bij aankoop van een Apple Watch of AirPods krijg je in de maanden april en mei een Start 2 Run-jaarabonnement cadeau.

CORONA-BOOST

De Start 2 Run-app begeleidt al wie wil lopen. Het merendeel van de nieuwe gebruikers bouwt op naar de eerste 5 km. Wie meer wil, kiest uit 25 verschillende loopschema’s met afstanden en niveaus tot een marathon. De Start 2 Run-app is je personal coach en is vandaag beschikbaar in 6 verschillende talen met evenveel coaches. In Vlaanderen is dat Evy Gruyaert, in Wallonië Loïc Nottet. De app werd sinds 2013 al 2,6 miljoen keer gedownload en telde het afgelopen jaar bijna 500.000 gebruikers. Dagelijks groeit de app verder en sluiten er zich tussen 500 en 1500 nieuwe gebruikers aan. Allemaal samen registreerden ze vorig jaar alleen al net geen 2 miljoen trainingen in de app.

Share this article

Related news

— Also read these articles