NEWS

Nieuw stadion voor ‘Golden Generation’

19/03/2019

De organisatie van de Memorial Van Damme en de KBVB bundelen hun krachten in het stadiondossier van het Koning Boudewijnstadion. Samen hebben ze de intentie om de huidige generatie topsporters en hun buitengewone supporters te geven wat ze verdienen: een moderne sporttempel.

Het is de hoogste tijd om in actie te komen, zodat onze nationale trotsen over een state-of-the-art stadion kunnen beschikken om op sportief vlak nog meer te schitteren in België. Dit nieuwe stadion, dat zal omgedoopt worden tot ‘Golden Generation Arena’, verwijzend naar onze gouden generatie sporters, moet het officiële stadion worden voor onze Rode Duivels, de Memorial, en het decor worden van zowel voetbal- en atletiekfinales als concerten.

Aan de bestemming van het nieuwe stadion verandert niets. We willen gewoon een moderne sporttempel op dezelfde locatie als vandaag. Bovendien wordt de capaciteit van deze nieuwe infrastructuur teruggebracht tot 40.000, wat de mobiliteit en de leefbaarheid van dit project alleen maar ten goede komt.

Bob Verbeeck, CEO van Golazo, is blij met de ontwikkelingen. “Dit is voor ons als organisator van de Memorial een eerste stap in de goede richting. Het is erg belangrijk dat voetbal en atletiek elkaar in deze plannen vinden en samen voor één nieuw stadion gaan. Op die manier kunnen we de herinnering aan Ivo Van Damme én de huidige generatie topatleten en topvoetballers in Brussel levendig houden. We willen nu snel de volgende noodzakelijke stappen zetten en met alle partijen hierover in overleg gaan. Dit is het juiste moment, gezien wij vanaf 2020 ook in de vernieuwende en innoverende Diamond League een belangrijke rol zullen blijven spelen.”

VOETAFDRUKKEN ALS EERSTE STENEN

Na afloop van de persconferentie verzamelden enkele atleten van onze ‘Gouden Generatie’ om hun voetafdrukken te vereeuwigen. Deze voetafdrukken zijn de symbolische eerste stenen voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion tot de Golden Generation Arena. Onder meer Kevin Borlée, Cynthia Bolingo, Youri Tielemans, Eden Hazard, Tessa Wullaert en Jan Vertonghen waren op de afspraak en willen ooit schitteren in de nieuwe sporttempel.

Share this article

Related news

— Also read these articles