NEWS

Mieke Gorissen triomfeert op Brussels CrossCup

28/02/2021

Mieke Gorissen heeft de concurrentie op een hoopje gelopen tijdens de lange cross op de Brussels CrossCup, ook het BK veldlopen. De 38-jarige atlete was een klasse te sterk voor Eline Dalemans en Hanna Vandenbussche.

Mieke Gorissen heeft op het Brussels CrossCup, tevens het BK veldlopen, voor een ware demonstratie gezorgd. De 38-jarige atlete die vorig jaar goed was voor de Belgische titel op de 10 kilometer op de weg ging in tweede van zes ronden aan de boom schudden en kreeg alleen Eline Dalemans even mee in haar zog. Ook Dalemans zou echter snel inzien dat er geen beginnen aan was na een zoveelste tempoversnelling van Gorrissen, die autoritair naar winst snelde.

Intussen keerde Hanna Vandenbussche terug tot bij Dalemans, die haar inspanningen moest bekopen. Toch was het Dalemans die in de slotfase over een sneller eindschot beschikte dan Vandenbussche in de strijd om het zilver. De winnares was dan al lang gekend, aangezien Gorissen aan de finish meer dan een halve minuut voor had op de nummers twee en drie. Lisa Rooms legde beslag op de vierde stek, gevolgd door Katrijn Vande Riviere. Titelverdedigster Sofie Van Accom kwam niet in het stuk voor en moest vrede nemen met een zesde stek. Bij de beloften kon favoriete Febe Triest niet overtuigen. Mélanie Bovy bleek namelijk duidelijk de sterkste met een negende stek in totaal.

Op de korte cross bij de vrouwen ging de zege naar de tweede van vorig jaar. Lotte Scheldeman bewees namelijk over de sterkste benen te beschikken met een ijzersterke slotronde waarin ze wegsnelde van de concurrentie. Het maakte het feestje bij haar club ADD compleet, aangezien Gorissen ook bij die club aangesloten is. Juliette Thomas en Lucie Grandjean waren de onverwachte namen die het podium vervolledigden. Titelverdedigster Jenna Wyns moest vrede nemen met een zesde stek.

Share this article

Related news

— Also read these articles