NEWS

Middelkerke en Golazo organiseren samen drie BK’s

30/06/2021

Dat Middelkerke als koptrekker van de koers het komende jaar drie Belgische kampioenschappen in drie verschillende wielerdisciplines organiseert, was al eerder bekend. De strijd voor de Belgische tricolore trui is één van de belangrijkste afspraken op de nationale wielerkalender, zowel in het veld als op de weg. De spankracht van de kampioenschappen in Middelkerke wordt nu nog groter dankzij het partnership met Golazo. En de wielerfans? Die zijn de grootste winnaars.

Niet één, maar drie kampioenschappen

Golazo is ’s lands grootste organisator van (sport)evenementen en zet al zijn expertise in voor de praktische organisatie van de Belgische kampioenschappen in Middelkerke. Eerste afspraak? Het spectaculaire BK Trial op zondag 18 juli. De grote finale vindt plaats in 2022: dan organiseert Middelkerke achtereenvolgens het BK veldrijden op 8 en 9 januari en het BK op de weg op 26 juni.

Weloverwogen keuze

“De uitstraling van de BK’s is uiterst belangrijk voor Middelkerke”, schetst schepen van sport Henk Dierendonck. “Het is onze afspraak met de wielergeschiedenis. Vergelijk het met een perfect koersverloop. Middelkerke moet in de best mogelijk positie aan de finale beginnen en daarom moeten we rekenen op de sterkst mogelijk ploeg. Golazo heeft al die troeven in huis: expertise op alle vlak, ervaring op het hoogste niveau en voldoende mankracht met de juiste specialisaties. Dat betekent ook dat wij met het gemeentebestuur volop kunnen inzetten op de beleving van de BK’s . Een tactiek die ons op de kaart moet zetten als sterke gastgemeente voor andere sportevenementen”, besluit Henk.

Organisator met toppalmares

Golazo is een Belgisch bedrijf en organiseert nu al 21 internationale cyclocrossen en een aantal grote Belgische wielerkoersen: denk aan de BinckBank Tour, de Baloise Belgium Tour en de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. Golazo organiseerde al meerdere succesvolle BK’s: op de weg in Knokke-Heist, Leuven, Antwerpen en Gent en recent nog in het veld in Antwerpen. Voor het BK Trial werkt Golazo samen met Belaey Trials Events, dé referentie in trial, met ruime expertise in de organisatie van World Cups en BK’s in deze spectaculaire discipline.

Fans fans fans!

“Uiteraard zijn we verheugd om dit drieluik te mogen organiseren in opdracht van de Gemeente Middelkerke. Middelkerke zal 12 maanden lang in de ban zijn van de fiets in al zijn aspecten. Het worden sowieso 3 spectaculaire kampioenschappen waarin we volop gaan inzetten op fanbeleving. We gaan ons trouwens goed laten omringen door 4 wereldkampioenen. Viervoudig wereldkampioen Kenny Belaey is de peter van het BK trial. Paul Herygers wordt supervisor van het BK veldrijden en voor de wegrit is dit Johan Museeuw. Dit alles onder goedkeurend oog van ere-ambassadeur Freddy Maertens.”, aldus Christophe Impens, CEO Cycling van Golazo.

Hoogdagen na moeilijke periode

Ook burgemeester Dedecker ziet alleen maar voordelen: “De grote winnaars van deze organisatietandem worden de wielersupporters, onze inwoners en handelaars. Die leggen we in de watten in Middelkerke. Bij elk van de kampioenschappen worden tal van fanzones voorzien: echte supportersdorpen met een groot scherm, live muziek, animatie en een gevarieerd aanbod aan drank- en eetstanden. De inwoners van Middelkerke en sportclubs, jeugdverenigingen en sociale organisaties worden maximaal bij de evenementen betrokken. Net als de lokale horeca, zodat het ook voor hen – na een moeilijk jaar – opnieuw enkele hoogdagen kan opleveren.

De BK’s in Middelkerke op een rijtje:

  • 18 juli 2021: BK trial op de casinosite vlakbij het Epernayplein
  • 8-9 januari 2022: BK veldrijden in het militair kamp van Lombardsijde
  • 26 juni 2022: BK wielrennen met start op het Marktplein en aankomst aan de Koninginnelaan in Middelkerke

www.bkmiddelkerke.be

Share this article

Related news

— Also read these articles