NEWS

Merlier wint Euro Shop Elfstedenronde na fotofinish

06/06/2021

Tim Merlier heeft zichzelf opgevolgd als winnaar van de Euro Shop Elfstedenronde. Na een spannende sprint hield hij nipt Mark Cavendish af. Sasha Weemaes reed naar de derde plaats.

Een historisch decor, een stralend zomerzonnetje en een mooi deelnemersveld. De Euro Shop Elfstedenronde kon zondagmiddag rekenen op de perfecte ingrediënten voor een mooie koersmiddag.

De eerste wedstrijduren werden gekleurd door zeven vluchters. Een halfuur na de start in Brugge kozen Lars Loohuis, Nathan Vandepitte, Alex Colman, Sven Burger, James Fouché, Elmar Reinders en Thomas Denis vlucht vooruit. Het zevental verzamelde een maximale voorsprong van drie minuten, maar werd bij het ingaan van de finale terug tot de orde geroepen.

Bedrijvige Evenepoel

Lotto-Soudal en Deceuninck-Quick Step – met een bedrijvige Remco Evenepoel bij zijn eerste wedstrijd na zijn opgave in de Giro – staken op de Brieversweg, een kasseistrook van 1.900 meter, het vuur aan de lont voor een pittige finale. Met succes. Het peloton brak in twee stukken, maar onder impuls van Alpecin-Fenix werd het brandje al snel geblust.

De rust keerde al snel terug in het peloton. Het duo Nick van der Lijke en Jens Reynders kreeg nog wel een vrijgeleide om een twintigtal kilometer voor het peloton uit te fietsen, maar het werd een kansloze poging tegenover een jagend peloton.

Bisnummer voor Merlier

De verwachte massasprint was onvermijdelijk en daarin zette Alpecin-Fenix de puntjes op de i. David Van der Poel deed het voorbereidende werk, Jasper Philipsen kroop in de rol van lead-out en Tim Merlier rondde het ploegwerk perfect af.

De titelverdediger zag Mark Cavendish nog gevaarlijk dichtbij komen, maar de fotofinish bracht verlossing. Met een banddikte hield hij de voormalige wereldkampioen achter zich, het bisnummer was een feit. Sasha Weemaes sprintte naar de derde plaats.

Share this article

Related news

— Also read these articles