NEWS

Mensura en KeepMoving brengen samen kmo’s in beweging

05/05/2021

Het online beweegplatform KeepMoving van Energy Lab en Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk sluiten een partnership. Op die manier bieden beide organisaties de klanten van de externe dienst toegang tot alle sportieve mogelijkheden van het webplatform. De bedoeling is om werknemers te stimuleren om voldoende te bewegen en zo de fysieke en mentale gezondheid een boost te geven. Kick-off van deze samenwerking is de Mensura Vitality Challenge, die vooral de kmo-markt op een laagdrempelige manier wil laten kennismaken met sportieve challenges voor werknemers.

Dankzij het online beweegplatform KeepMoving kunnen bedrijven laagdrempelige beweegchallenges organiseren voor hun werknemers. Het webplatform biedt keuze uit kant-en-klare challenges of sportieve uitdagingen op maat. “Werknemers worden gemotiveerd tot actie door middel van gamification, een snuif competitiviteit en mooie rewards. Daarnaast bieden we binnen het platform praktische inspiratie aan om een gezonde levensstijl te promoten,” aldus Pieterjan Blondeel, Business Lead KeepMoving bij Energy Lab.

Activatie en verbinding

“Zowel grote als kleinere bedrijven blijken meer dan ooit nood te hebben aan tools om hun werknemers te activeren en te verbinden”, vult Kim Van Asch, Corporate Venturing & Partnerships Manager van Mensura, aan. “Dat merken we aan de vele klantenvragen die bij ons binnenlopen. Organisaties zoeken naar manieren om de sleur van thuiswerk te doorbreken of om medewerkers bewust te maken van een gezonde levensstijl. De beweegchallenges van KeepMoving bieden een perfect antwoord op die vragen en versterken ons Vitality-aanbod, waar we inzetten op bewegen, gezonde voeding en mentale gezondheid. Een samenwerking was een logische stap in dat verhaal.”

Mensura Vitality Challenge

Om het partnership in de verf te zetten, lanceren Energy Lab en Mensura de Mensura Vitality Challenge. De uitdaging: elk team moet in drie weken tijd samen 1 miljoen stappen verzamelen. Zowel wandelen als lopen zijn toegestaan. Deelnemers koppelen hun activity app met het platform om zo automatisch hun dagelijkse stappen door te sturen.Tijdens de challenge ontvangen de deelnemers wekelijks een motiverende mail met een inspirerende blogpost en kunnen ze hun progressie in real-time opvolgen op het platform. Als team neem je het op tegen collega’s in andere teams, maar even goed tegen teams uit andere deelnemende organisaties.

In eigen huis testte Mensura de Challenge al uit. Kim Van Asch: “In totaal legden 51 teams 54.425 km af, goed voor gemiddeld 8,9 km per persoon, per dag. Een succes, zeker voor een eerste editie. We krijgen nu al vragen wanneer de volgende editie start. Een concrete challenge en de groepsbeleving maken het veel makkelijker om uit de zetel te komen. We hopen dat veel klanten dit voorbeeld volgen. Zelfs in coronatijden kan dit perfect veilig verlopen, en kunnen sommige collega’s elkaar nog ontmoeten.”

Stap naar de kmo-markt

“KeepMoving is heel compatibel is met corporate wellbeing-campagnes en -activaties en draagt sterk bij aan de employee engagement”, zegt Pieterjan Blondeel. “Grote organisaties zoals Coca-Cola, Proximus, Imec, Universiteit Antwerpen, Novo Nordisk en Pfizer sprongen van bij de start mee op de kar. Dankzij de samenwerking met Mensura willen we ook de kmo-markt in België bereiken. Want daar is de nood aan gezond leven en werken natuurlijk niet minder groot.”

Klanten van Mensura kunnen tussen 4 mei en 21 juni via deze actie het beweegplatform leren kennen door een of meerdere teams van 6 personen in te schrijven. De deelnameprijs bedraagt € 300 per team (excl. btw). Pieterjan Blondeel: “Met deze kennismakingsprijs kunnen bedrijven het platform leren kennen. We hopen dat dit ook in de kmo-wereld een succes wordt, want voor kleine organisaties is het veel minder evident om eigen challenges op te zetten. Op deze manier bieden we hen de kans om het regelmatig sportief op te nemen tegen andere organisaties, tegen een betaalbare prijs.”

Geïnteresseerde klanten van Mensura kunnen zich inschrijven via www.mensura.be/vitalitychallenge.

Share this article

Related news

— Also read these articles