NEWS

Meer dan geslaagde editie van Landen – Trois-Ponts – Landen

25/05/2019

Met Landen – Trois-Ponts – Landen heeft zaterdag de zevende manche van de Proximus Cycling Challenge plaatsgevonden. Maar liefst 2.800 deelnemers stonden aan de start.

De wielertoeristen konden kiezen uit 4 afstanden: 60, 110, 160 en 220 km. De sportievelingen vertrokken in het zonnetje, maar geleidelijk aan sloeg het weer om naar Flandrien omstandigheden met enkele buien.

Het parcours van 60 km bleef in de regio Haspengouw zonder stevige beklimmingen. Bij de drie andere afstanden staken de deelnemers de Maas over richting Luik waar ze de Côte de Rotheux, Les Cahottes en de Helling van Lorcé moesten bedwingen. Na het vertrek in fruitstreek reden de fietsers plots een totaal andere vorm van de Belgische natuur binnen, richting de poort van de Ardennen. In een golvend landschap met prachtige panorama’s vormde de verbluffende afdaling van Les 36 Tournants één van de vele hoogtepunten.

De omlopen van 110 en 160 km waren de meest populaire afstanden met bijna 1.000 deelnemers elk. De organisatie kan zo tevreden terugblikken op een meer dan geslaagde editie van Landen – Trois-Ponts – Landen.

Share this article

Related news

— Also read these articles