NEWS

Marathon is een teamsport in de DHL Ekiden

30/06/2021

De Ekiden is een begrip in Japan … en in Brussel. Na een jaartje onderbreking wegens de coronapandemie staat de Brussels Ekiden dit najaar opnieuw op de kalender. DHL is de nieuwe title partner van deze populaire aflossingsmarathon, die op zaterdag 16 oktober in en om het Koning Boudewijnstadion zal plaatsvinden. Inschrijven voor de DHL Ekiden kan vanaf nu.

Elk jaar zakken zowat duizend teams af naar het Koning Boudewijnstadion. Ekidenteams bestaan uit zes lopers, die samen de marathonafstand van 42,195 km afleggen. De eerste, de derde en de vijfde loper nemen elk 5 km voor hun rekening, de tweede en de vierde loper 10 km en de slotloper legt de resterende 7,195 km af. De aflossingen gebeuren niet met een estafettestok, maar met een speciaal aflossingslint. Deze zogenaamde ‘tasuki’ hangt – voor wie het volgens de regels van de kunst wil doen – van de schouder, schuin over de borst, naar de heup.

De Ekiden is altijd een spannende wedstrijd, want het succes van de ploeg hangt af van elk van de zes lopers. Iedereen in het team heeft dus een belangrijke functie. Daarom ook dat deze wedstrijd populair is bij bedrijven. Heel wat bedrijventeams beleven de DHL Ekiden jaar na jaar als een echt teambuilding event. Naast een open klassement is er daarom ook een apart bedrijvenklassement.

“Met de DHL Ekiden willen we onze medewerkers maar ook onze klanten motiveren om hun welzijn altijd prioriteit te geven”, zegt Danny Van Himste, Managing Director DHL Express BeLux. “Fitte medewerkers met mentale veerkracht vormen de basis van elk gezond bedrijf. We kijken er dan ook naar uit om allemaal samen te trainen voor zaterdag 16 oktober. Want teamwork, dat zit in ons DNA.”

Ook Brussels minister Sven Gatz houdt van teamwork: “Het is geweldig nieuws dat er op 16 oktober een nieuwe editie van de Ekiden zal plaatsvinden op het Heizelplateau rond het Koning Boudewijnstadion. De Ekiden is een jaarlijkse sportieve traditie waarop ook ik me telkens weer verheug. Ik twijfel er niet aan dat deze estafetteloop over lange afstand – waarbij teamgeest en het samenhorigheidsgevoel inherent zijn aan het event – ook dit jaar weer veel lopers zal aanspreken. Ik kijk nu al reikhalzend uit naar de resultaten. Wie weet sneuvelt het Belgisch record? Ik wens de organisatoren van dit onvergelijkbare evenement in hartje Brussel alle succes toe!”, aldus Gatz.

De inschrijvingen voor de DHL Ekiden zijn woensdag geopend. Online voorinschrijven kan nog tot en met 4 oktober. Op de dag van het event, zaterdag 16 oktober, inschrijven kan enkel voor de Alpro Kids Run. Deze 1 km lange loop voor kinderen tussen 4 en 12 jaar start om 12u. Exact een uur later weerklinkt het startschot voor de DHL Ekiden.

Share this article

Related news

— Also read these articles