NEWS

Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent jaar uitgesteld

15/10/2020

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent zou normaal plaatsvinden van 17 tot 22 november 2020 in het Kuipke in Gent, maar wordt met een jaar uitgesteld. Het blijkt in de gegeven omstandigheden niet mogelijk om het evenement helemaal coronaproof te organiseren, zonder aan de essentie van het evenement te raken.

De stad Gent en de organisatoren Golazo en Christophe Sercu onderzochten de afgelopen weken alle opties om de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent van dit jaar coronaproof te kunnen laten doorgaan. Samen moeten ze vaststellen dat de huidige coronamaatregelen en de infrastructuur van het Kuipke, het niet toelaten om een veilige zesdaagse te organiseren.

“Hoe jammer we ook vinden dat de Zesdaagse wordt uitgesteld, gezondheid en veiligheid primeren zowel voor de bezoekers als voor de renners”, zegt Sofie Bracke, schepen van Sport van de stad Gent. “Maar dit wordt geen verloren jaar. De samenwerkingsovereenkomst die vorig jaar nog voor zes jaar werd afgesloten, wordt gewoon verlengd. We kijken nu al uit naar volgende winter en maken er dan een extra groot wielerfeest van.”

“De Zesdaagse is bij uitstek een publieksevenement en leeft van een gevulde zaal”, vullen Christophe Sercu en Golazo, co-organisatoren Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, aan. “Wat normaal de charme van het Kuipke is, maakt het net in deze omstandigheden een plek die niet geschikt is om met correcte gezondheidsmaatregelen voldoende volk binnen te laten. Zonder de sfeer en de interactie tussen renners en publiek, valt eigenlijk de essentie van een zesdaagse weg. Om nog maar te zwijgen van de moeilijkheid om een voldoende sterk deelnemersveld uit de hele wereld aan de start te krijgen.”

De tickets voor deze editie blijven geldig voor de editie van volgend jaar. Dan zal de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent plaatsvinden van 16 tot 21 november 2021. Meer info daarover is terug te vinden op www.lottozesdaagse.be.

Share this article

Related news

— Also read these articles