NEWS

Loop, wandel of fiets op virtuele evenementen en schenk je medaille aan een held

20/03/2020

Gezien echte sportevenementen in deze tijden noodgedwongen verplaatst zijn, maar iedereen wel wordt aangemoedigd om individueel te blijven bewegen, is er nu Keep Moving. Het is een gratis platform waar iedereen virtueel de uitgestelde evenementen individueel kan lopen, wandelen of fietsen. Wie dat doet krijgt een virtuele medaille en schenkt die symbolisch aan de zorgverstrekkers van zijn hart, de helden van dit moment.

Blijven bewegen. Dat blijft – misschien nu meer dan ooit – heel belangrijk. Het wordt ook aangeraden. Wie fit en gezond is, is minder snel vatbaar voor virussen. Naast de preventieve gezondheidsmaatregelen rond hygiëne en sociaal contact, is beweging onbetwist een aandachtspunt.

Nu tal van evenementen voor een hele tijd verschoven zijn naar later, wil Golazo je helpen om individueel actief te blijven, binnen of buiten. Met het nieuwe virtuele beweegplatform Keep Moving willen we mensen stimuleren om te blijven bewegen in hun huis of in de omgeving van hun huis (wandelen, lopen, fietsen,…) en dit binnen de richtlijnen van de overheid. Zo voegen we een laagje beleving en een virtuele sociale dimensie toe aan solo beweegmomenten.

Maar er is meer: als er momenteel iemand in dit land applaus en een medaille verdient, zijn het de zorgverstrekkers wel! Al wie zich connecteert met Keep Moving beweegt niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de helden uit de zorg. Elke virtuele medaille die na een prestatie wordt uitgereikt, gaat naar (iemand uit) de zorgsector. Op die manier steken we hen een hart onder de riem in deze moeilijke periode. Hoe meer medailles in totaal, hoe meer we met z’n allen onze steun betonen.

Wie wil meedoen kan zowat elke wearable of sportapp koppelen met het platform en kiest dan één van de virtuele evenementen van die week. Elke week bieden we andere evenementen aan die normaal ook in hun gewone versie zouden plaatsgevonden hebben. Iedereen krijgt meerdere dagen de tijd om de uitdaging af te werken en kiest dus zelf zijn of haar tempo om de totaalafstand af te leggen. Tijd of klassement zijn niet van tel, integendeel, beweeg met gematigde intensiteit, dat is om meerdere redenen het veiligste en het gezondste.

Keep Moving is gratis, is er voor het plezier, om je aanbevolen individuele beweegmomenten wat boeiender te maken, om het te delen met andere lopers, fietsers en wandelaars, maar vooral om de zorgverlener van je hart te steunen. Zo staat de gezondheid in meerdere opzichten voorop bij dit initiatief! Vlaams minister-president Jan Jambon, Vlaams minister van Sport Ben Weyts, Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke en viroloog Marc Van Ranst steunen het alvast. Net als heel wat (ex-)topsporters die zich er mee achter scharen.

Keep Moving gaat van start vandaag, vrijdag 20 maart, en iedereen kan nu al t.e.m. donderdag 26 maart virtueel meedoen aan Omloop van Vlaanderen en ENGIE Dwars door Dendermonde.

www.keepmoving.eu
een initiatief van Golazo

Share this article

Related news

— Also read these articles