NEWS

Liefhebbers van de grote plateau komen aan hun trekken in de Scheldeprijs Cyclo

15/04/2019

Op zaterdag 13 april, drie dagen na de profs, werd de Scheldeprijs Cyclo voor de liefhebbers gereden. Het was de vijfde manche in de Etixx Classics Tour.

De start en aankomst lagen in Schoten, met daartussen drie lussen: 88km, 116km en 157km. Ondanks de stralende zon, was het een erg frisse ochtend. Een extra truitje was dan ook zeker aangeraden bij de start. Naarmate de dag vorderde, stak de wind steeds meer op en kregen we echt Scheldeprijs-weer voor de kiezen.

Deze keer liet de Etixx Classics Tour de hellingen en zware parcours links liggen en werd er gekozen voor ‘de grote plateau’. Tijdens hun rit reden de deelnemers heel even Nederland binnen, voor een bevoorrading in Castelré. De rest van de Cyclo werd in de Antwerpse Kempen gereden.

Met het einde in zicht konden ze nog eens alles geven in de lokale ronde van de profs, met de bekende passage van de Broekstraat, 1700m aan licht oplopende kasseien. Na afloop trakteerde WTC De Trappers de deelnemers nog op een gratis pasta tijdens de après bike, een geslaagde afsluiter van een heerlijke fietsdag.

De volgende halte van de Etixx Classics Tour is de Brabantse Pijl Cylo op 20 april in Heverlee.

Share this article

Related news

— Also read these articles