NEWS

Lampaert stormt naar winst in zinderende AG Driedaagse Brugge-De Panne

21/10/2020

De AG Driedaagse Brugge-De Panne 2020 was een koers voor echte flandriens. In weer en wind rondde Yves Lampaert het overwicht van Deceuninck-Quick Step op meesterlijke wijze af.

Regen en wind maakten van de AG Driedaagse Brugge-De Panne een loodzware afvallingsrace. Kort na de start viel het peloton al uiteen in verschillende stukken. Onder andere Caleb Ewan, Oliver Naesen, Sep Vanmarcke en Michal Kwiatkowski verzeilden in de achtergrond en zouden de finish niet halen.

Nog voor halfkoers vormde zich een kopgroep van 24, waaruit de latere winnaar zou komen. Die 24 waren Asgreen, Lampaert, Sénéchal, Van Lerberghe, Tim Declercq, Benjamin Declercq, Drucker, Trentin, Van Keirsbulck, Degenkolb, De Buyst, Frison, Walscheid, Bystrom, Küng, Lawless, Laporte, Van der Poel, Merlier, Krieger, Rickaert, Havik, Hofstetter en Scully.

Omdat de wind zo fel tekeer ging, besliste de wedstrijdjury tijdens de koers, in overleg met de organisatie en de teams, om de wedstrijd in te korten van 202 tot 188 km.

VAN DER POEL BELANDT IN GRACHT

Dat de wind bijzonder heftig blies, moest ook Mathieu Van der Poel ervaren. Op 11 km van de meet werd de Nederlandse kampioen letterlijk van de weg geblazen. Van der Poel belandde in een (droge) gracht, maar kon na een tijdje gelukkig op eigen kracht overeind komen en in de volgwagen stappen.

DECEUNINCK-QUICK STEP DOMINEERT

Op het moment van Van der Poels crash bestond de kopgroep nog uit 13 renners en in de laatste 10 km ging de schifting nog verder. Met 4 op 8 (Asgreen, Lampaert, Van Lerberghe en Tim Delcercq) was Deceuninck-Quick Step enorm sterk vertegenwoordigd. Alpecin-Fenix had met Merlier en Rickaert twee pionnen; Degenkolb (Lotto-Soudal) en Trentin (CCC) waren enkelingen.

Deceuninck-Quick Step speelde het numerieke overwicht perfect uit. Een aanvalspoging van Declercq draaide op niets uit, maar tegen de demarrage van Lampaert was geen kruid gewassen. De 29-jarige West-Vlaming fietse in een mum van tijd 20 seconden voorsprong bij elkaar en rondde zijn 6 km lange solo met succes af.

Tim Declercq maakte het feest voor Deceuninck-Quick Step compleet door, ook solo, naar de tweede plaats te rijden. Tim Merlier won de sprint voor de derde plaats voor Degenkolb en de bij de achtervolgers teruggekeerde Drucker. Trentin, Van Lerberghe, Küng, Asgreen en Rickaert maakten de top-10 compleet.

Share this article

Related news

— Also read these articles