NEWS

KWF en Golazo slaan handen ineen: 10 miljoen euro voor baanbekend kankeronderzoek

17/04/2024

KWF is de komende jaren als goed doel verbonden aan de sportevenementen van Golazo. Via Ren tegen kanker, Wandel tegen kanker en Fiets tegen kanker maakt de marktleider in sportief bewegen het mogelijk om duizenden deelnemers in actie te laten komen voor KWF. Golazo en KWF hebben met elkaar de ambitie uitgesproken om tussen 2024-2026 maar liefst 10 miljoen euro op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Afgelopen weekend werd tijdens de NN Marathon Rotterdam al een recordbedrag opgehaald van meer dan 1.4 miljoen euro.

Met de samenwerking tussen Golazo en KWF verenigen zij hun missies: een gezonde en gelukkige samenleving bevorderen en baanbrekend kankeronderzoek mogelijk maken. Golazo zet zich in voor het stimuleren van fysiek, mentaal, sociaal en maatschappelijk welzijn door middel van het organiseren van sportevenementen en de bevordering van vitaliteit. Aan de andere kant is KWF tegen kanker en vooral voor het leven. Door het verbeteren van de kwaliteit van leven voor zowel patiënten als hun naasten, met focus op preventie, betere behandeling en ondersteuning in de laatste levensfase.

Dorine Manson, directeur KWF: ,,Ik ben ontzettend trots op deze prachtige samenwerking. KWF mag zich al een aantal jaar hét goede doel noemen dat is gekoppeld aan vele evenementen van Golazo. Met elkaar willen we de komende jaren maar liefst 10 miljoen euro ophalen, een ambitieus maar realistisch plan, want samen staan we sterk. We zijn dankbaar dat Golazo onze missie omarmt én dat zij vele duizenden deelnemers de kans biedt om op een sportieve manier iets te doen tegen kanker.”

Toonaangevend

Golazo is in Nederland onder meer organisator van toonaangevende evenementen als de NN Marathon Rotterdam, NN CPC Loop Den Haag, ASML Marathon Eindhoven, Utrecht Marathon, Menzis 4 Mijl van Groningen en de Urban Trail Series. In totaal organiseert de Nederlandse tak van het internationale bedrijf ruim veertig hardloop, wandel- en fietsevenementen.

“Golazo biedt KWF als goede doel van onze evenementen een breed podium om fondsen te werven voor baanbrekend kankeronderzoek”,’ aldus Mario Kadiks, die zich namens Golazo sterk maakte voor de vernieuwde samenwerking tussen beide partijen. “Wij beseffen hoe belangrijk het werk van KWF is en leveren graag op deze wijze onze bijdrage.”

Bewegen en kanker

De kern van hun gezamenlijke missie ligt in het erkennen van de positieve rol van sport en beweging in relatie tot kanker. Voldoende beweging wordt erkend als een factor in het voorkomen van kanker, omdat het onder andere de hormoonspiegels laag houdt, het immuunsysteem versterkt, een gezond gewicht bevordert en de ophoping van buikvet vermindert. Bovendien wordt benadrukt dat sporten en bewegen ook gunstig zijn voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Het helpt hen om fitter de behandeling in te gaan, vermindert bijwerkingen tijdens de behandeling, draagt bij aan een sneller herstel en een betere kwaliteit van leven na de behandeling.

Impact

Met het gezamenlijke doel van 10 miljoen euro, willen Golazo en KWF investeren in het totale baanbrekende kankeronderzoek en de impact vergroten op het gebied van:

· Preventie;
· Een betere behandeling;
· Kwaliteit van leven voor patiënten en hun naasten;
· En ondersteuning in de laatste levensfase.

Share this article

Related news

— Also read these articles