NEWS

Kuilcross Zonhoven slaat jaar over

15/10/2020

De befaamde cyclocross in de Kuil van Zonhoven, voorzien op zondag 13 december, zal een jaartje overslaan. De veldrit in Zonhoven zou dit jaar een manche in de vernieuwde UCI Wereldbeker worden, maar net om die reden is een editie zonder publiek geen optie.

De kost voor het organiseren van de Kuilcross Zonhoven zou met het Wereldbekerstatuut dit jaar merkelijk hoger zijn dan anders. “Die hogere kostprijs is onder andere gerelateerd aan de licentiekosten om het Wereldbekerstatuut toegewezen te krijgen en aan het hogere prijzengeld. Dat is geen probleem als je hier weer een volle kuil hebt zoals normaal het geval is”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo. “Maar zonder de inkomsten uit ticketverkoop, publiekscatering en VIP-arrangementen, is dat plots een heel ander verhaal. Dat kan je eigenlijk alleen maar compenseren als bijvoorbeeld de lokale overheid dat gat kan toerijden. We hebben daar goede gesprekken over gehad met de Gemeente Zonhoven en naar oplossingen gezocht, maar ook voor de gemeente zou die inspanning te groot geweest zijn. Waar we overigens alle begrip voor hebben.”

“We kijken nu al vooruit naar volgend jaar, want de kuil van Zonhoven hoort thuis in de cross!”, vervolgt Impens. “Het goede nieuws voor de crossfans en de renners is dat we wel kunnen bevestigen dat alle andere crossen waar Golazo voor instaat (in totaal nog 15 deze winter) zullen gereden worden. Ook als dat tot het einde van het seizoen allemaal achter gesloten deuren moet, waar we nu wel echt rekening mee houden.”

Share this article

Related news

— Also read these articles