NEWS

Kalender X²O Badkamers Trofee 2024-2025 bekend, naamsponsor verlengt overeenkomst tot 2027-2028

29/05/2024

Golazo, de organisator van de X²O Badkamers Trofee, heeft een stuk van de cyclocrosspuzzel voor komend seizoen gelegd. Het regelmatigheidscriterium opent zoals gewoonlijk met de Koppenbergcross en eindigt met de Brussels Universities Cross. De Rapencross in Lokeren is nieuw in de X²O Badkamers Trofee 2024-2025, die uit acht manches bestaat. X²O Badkamers heeft zijn overeenkomst met Golazo verlengd en blijft nog minstens tot en met 2028 naamsponsor.

Traditiegetrouw gaat de X²O Badkamers Trofee op 1 november van start met de Koppenbergcross in Oudenaarde. De Rapencross in Lokeren, waar in 2023 het Belgisch kampioenschap cyclocross heeft plaatsgevonden, is nieuw in de X²O Badkamers Trofee en wordt op zondag 10 november gereden. Voor de jaarwisseling strijkt de X²O Badkamers Trofee ook nog neer in Hamme voor de Flandriencross (zondag 17 november) en in Herentals voor Herentals Crosst (zaterdag 14 december).

Het nieuwe jaar start naar goede gewoonte met de Grote Prijs Sven Nys in Baal (woensdag 1 januari). Daarna volgt snel de Vlaamse Duinencross in Koksijde (vrijdag 3 januari). In februari worden de laatste twee manches van de X²O Badkamers Trofee gereden in Lille en Brussel met op zondag 9 februari de Krawatencross en op zondag 16 februari de Brussels Universities Cross.

Christophe Impens van organisator Golazo is best tevreden met de kalender: “Er werd op voorhand veel gespeculeerd over de nieuwe cyclocrosskalender, maar Golazo is tevreden met de uitkomst. Dit dankzij constructief overleg met de UCI en Belgian Cycling. De X²O Badkamers Trofee is twee zondagen rijker met Lokeren en Hamme. Hamme komt terug op zijn traditionele datum en Lokeren is de nieuwkomer binnen de X²O Trofee. De Koppenbergcross valt net voor het Europees kampioenschap cyclocross in het Spaanse Pontevedra, maar we zijn met de UEC overeengekomen dat zowel de elite vrouwen als de elite mannen op zondag hun EK zullen betwisten. Dit geeft de renners en rensters de mogelijkheid om de Koppenbergcross en het EK te combineren.”

Filip Anthuenis, burgemeester van Lokeren: “Als stad zijn we natuurlijk ontzettend blij dat we na het succesvolle BK van 2023 opnieuw een internationale cyclocross hebben in Lokeren. Bovendien kregen we, ondanks de drukke kalender, met zondag 10 november een mooie datum toegewezen door de UCI. Dat we komend seizoen ook nog onderdeel uitmaken van de X²O Badkamers Trofee en met de Rapencross dus een klassementswedstrijd worden, is een mooie kers op de taart. Park ter Beuken en Lokeren zijn alleszins klaar om de renners én de ongetwijfeld vele toeschouwers met open armen te ontvangen.”

X²O BADKAMERS BLIJFT NAAMSPONSOR TOT EN MET 2028

Naamsponsor X²O Badkamers komt ook met positief nieuws naar buiten, want de overeenkomst met Golazo wordt verlengd tot en met het seizoen 2027-2028. “Niets maakt ons blijer dan de komende jaren opnieuw de sponsor van de X²O Badkamers Trofee te zijn”, zegt Anja Vandendriessche, Marketing Director X²O Badkamers. “Met onze grote gele badeenden en talrijke gadgets brengen wij graag kleur en plezier naar elke manche van deze spectaculaire cyclocrosscompetitie.”

“Golazo is uiteraard bijzonder verheugd met het goede nieuws dat X²O Badkamers aan boord blijft als title sponsor tot en met het seizoen 2027-2028”, aldus Christophe Impens van organisator Golazo. “Dit bewijst dat er veel waarde wordt gehecht aan onze organisatie en dat de media-waarde hoog ingeschat wordt. Trouwens de meeste main partners blijven ook aan boord en met Harol, Vatana en A.A.R.S. Asbestverwijdering verwelkomen we zelfs drie nieuwe koepelpartners.”

HET ENIGE KLASSEMENT OP TIJD

De X²O Badkamers Trofee is het enige regelmatigheidscriterium dat niet op punten maar op tijd beslist wordt. Om in aanmerking te komen voor de eindwinst zullen de renners en rensters voor elke seconde moeten strijden tot en met de afsluitende manche in Brussel. Vorig seizoen werd de X²O Badkamers Trofee gewonnen door Arne Baers (U23, Trimetal Rookies Trophy), Fem van Empel (Soudal Ladies Trophy) en Lars van der Haar (X²O Trofee elite mannen).

KALENDER X²O BADKAMERS TROFEE SEIZOEN 2024-2025:

• Vrijdag 1 november, Koppenbergcross – Oudenaarde
• Zondag 10 november, Rapencross – Lokeren
• Zondag 17 november, Flandriencross – Hamme
• Zaterdag 14 december, Herentals Crosst – Herentals
• Woensdag 1 januari, Grote Prijs Sven Nys – Baal
• Vrijdag 3 januari, Vlaamse Duinencross – Koksijde
• Zondag 9 februari, Krawatencross – Lille
• Zondag 16 februari, Brussels Universities Cross – Brussel

Alle manches van de X²O Badkamers Trofee worden live uitgezonden op VRT en Eurosport.

www.x2otrofee.be

Share this article

Related news

— Also read these articles