NEWS

Johan Museeuw legt enthousiaste deelnemers een fors tempo op in de E3 Classic

01/04/2019

Op zondag 31 maart stond de Johan Museeuw E3 Classic, de eerste toertocht van de Teamleader Champions Tour, op het programma. De weergoden waren de deelnemers goed gezind en het was een groot succes!

Net zoals vorig jaar ging de route over de befaamde E3-helling, die de laatste jaren telkens een beslissende rol speelde bij de profs. Ook de Oude Kwaremont en de Paterberg kwamen uiteraard aan het bod. Johan Museeuw, tweevoudig winnaar van de E3 BinckBank Classic, reed zelf ook mee en legde een stevig tempo op aan zijn volgers.

De deelnemers konden kiezen tussen 3 afstanden: 78km, 119km en 148km. In de rit van 148km kregen ze maar liefst 12 hellingen en 2 kasseistroken voor de kiezen. Naast de Oude Kwaremont en de Paterberg kwamen ook de Taaienberg en de Tiegemberg aan bod.

Ruim 2000 sportievelingen daagden op voor de eerste toertocht van de Teamleader Champions Tour. Onder een stralende zon vertrokken ze aan hun tocht, al kregen ze onderweg één stevige plensbui te verwerken. Gecombineerd met een stevige weer zorgde dat voor echt ouderwets Flandrienweer. Na de tocht konden ze nog van een Kwaremont biertje genieten en de ontknoping van Gent-Wevelgem volgen.

De volgende afspraak in de Teamleader Champions Tour is op 1 mei in Aywaille, waar de Philippe Gilbert Classic op het programma staat.

Share this article

Related news

— Also read these articles