NEWS

Iserbyt wint duel met Pidcock en pakt zege in Koppenbergcross

04/11/2019

Eli Iserbyt (Sauzen Pauwels-Bingoal) heeft de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. De West-Vlaming won na een entertainend duel met zijn Britse concurrent Tom Pidcock.

Eli Iserbyt is dé man van het veldritseizoen tot nog toe en etaleerde dat door als eerste de Koppenberg te bedwingen bij de start. Al snel ging hij door op zijn elan en leek een lange solo in de maak. De Brit Tom Pidcock, zowat de eeuwige rivaal van Iserbyt geworden, legde daar zich niet bij neer en trok alles uit zijn ranke lijf om naar het wiel van de West-Vlaming te rijden. Dat lukte, en even later kwam ook Belgisch kampioen Toon Aerts aansluiten. Al zou die laatste daar spijt van krijgen.

Iserbyt koos halfweg koers opnieuw het hazenpad. Pidcock leek geslagen, maar door pech in de voorlaatste ronde bij zijn concurrent geraakte hij toch weer in de voorwacht. Beter nog, bij het ingaan van de laatste ronde ging de Brit zelfs enkele seconden vooruit op Iserbyt. Die reed op de Koppenberg het gaatje weer dicht en viel aan in de laatste ronde door slim niet te wisselen in de eerste materiaalpost. Pidcock kon geen derde keer terugkeren en dus trok Iserbyt andermaal aan het langste eind.

In het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee neemt de West-Vlaming nu al een serieuze voorsprong. Pidcock volgt nog op 31 seconden, maar alle andere concurrenten zitten al op ruim anderhalve minuut.

Share this article

Related news

— Also read these articles