NEWS

Iserbyt en Alvarado triomferen in Hulst

16/02/2020

Eli Iserbyt heeft de Ethias Cross in het Nederlandse Hulst op zijn naam gebracht. Bij de vrouwen triomfeerde wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado.

De 22-jarige Iserbyt rondde een solo af die hij opzette na zowat 13 minuten cross. De Brit Thomas Pidcock finishte als tweede. Toon Aerts eigende zich de laatste podiumplaats toe. De Nederlander Lars van der Haar werd vierde, voor Belgisch kampioen Laurens Sweeck. Voor Iserbyt is het zijn tiende zege van het seizoen.

“Het ging zeer vlot vandaag”, begon een tevreden Iserbyt na afloop. “Ik kon mijn ding wel kwijt op een parcours dat me lag met veel draaien, keren en interval. Ik kon al vrij snel een kloof slaan op de rest. Eens in het ritme kon ik mijn voorsprong beetje per beetje uitbouwen en wist ik al vrij vlug dat het binnen was. Nochtans had ik tijdens de opwarming niet zo’n lekker gevoel. Achteraf bleek het allemaal wel mee te vallen. Tien is een mooi getal.”

Bij de vrouwen vocht Ceylin del Carmen Alvarado een verbeten strijd uit met Annemarie Worst. Toen Worst in de slotronde een foutje maakte op een steil stuk lag de weg helemaal open voor Alvarado om het zegegebaar te maken.

“Ik heb een spannende strijd moeten uitvechten met Annemarie Worst”, begon Alvarado na afloop. “De vermoeidheid was immers groot daags na mijn zege in Middelkerke, maar ik wou in eigen land toch wel weer schitteren. Ik kreeg af te rekenen met een sterke Annemarie Worst. Ik wou daarom de eerste positie zoveel mogelijk aanhouden om zo haar mijn tempo op te leggen. Passeren was immers moeilijk hier op dit parcours.”

Share this article

Related news

— Also read these articles