NEWS

Iserbyt doet het met een solo, Betsema in de sprint

26/02/2020

Eli Iserbyt en Denise Betsema hebben de laatste cross van het seizoen gewonnen. In de Rectavit Cyclocross Masters reed Iserbyt in de hagel solo naar de bloemen, Betsema rekende in een sprint met drie af met Ellen Van Loy en Denise Betsema.

Het stadsparcours in Waregem bracht voor de renners een gevarieerd parcours voor de laatste afspraak van het seizoen. Na een kleine zandbak in de speeltuin kregen de veldrijders een dilemma voorgeschoteld: lopen of springen over de strobalen of een passage over de evenwichtsbalk. Bij de dames koos bijna iedereen voor een looppassage, bij de heren waren de keuzes verdeeld.

Na een passage langs de stadionvijver, in de schaduw van het Regenboogstadion van Zulte Waregem, volgde nog de langste trap van het seizoen en enkele doortochten door de fonteinen op de Zuiderboulevard. Thijs Aerts liet zich alvast één keer verrassen en werd getrakteerd op een extra douche.

SOLO ISERBYT

Het wedstrijdverloop dan. Bij de heren was het een wedstrijd van wisselende kansen. In de openingsfase waagden Tom Meeusen en Corné van Kessel hun kans. Zonder succes. Even later dropten ook Lars van der Haar en Toon Aerts een bommetje, afscheiding kwam er pas in finale.

Eerst probeerde Laurens Sweeck zijn duivels te ontbinden, maar de poging van de Belgische kampioen werd al even snel teniet gedaan. De pijl die Eli Iserbyt op zijn boog had zitten schoot wel recht in de roos. Op een moment dat de hagel uit de lucht viel zette de West-Vlaming aan. Aerts probeerde zich in zijn wiel vast te bijten, maar kon niet verhinderen dat Iserbyt solo naar de bloemen reed. Aerts stelde zijn tweede plaats veilig, Sweeck vervolledigde het podium.

SPRINT BIJ DE DAMES

De wedstrijd bij de dames bleef veel langer gesloten en werd een echte afvallingsrace. Met zes gingen ze de voorlaatste ronde in. Onder impuls van Denise Betsema moesten echter ook Shirin van Anrooij, Marion Norbert Riberolle en Manon Bakker de rol lossen.

Ellen van Loy en Laura Verdonschot konden wel het wiel van de Nederlandse houden. Een sprint met drie zou beslissen over winst en verlies. Daarin toonde Betsema, vorige week nog de primus in de Rectavit GP in Leuven, zich de sterkste.

ISERBYT: ‘MOOIE AFSLUITER’

“Dit is een mooie afsluiter”, sprak een gelukkige Iserbyt. “Ik ben goed aan het seizoen begonnen en sluit het nu ook op een mooie manier af. Dat is altijd leuk. Zeker voor eigen volk. Ik keek echt uit naar deze wedstrijd. Het was een beetje jammer dat het op het einde begon te hagelen, maar ik heb toch nog veel aanmoedigingen gekregen.”

“In het begin zat ik nog redelijk ver. Met zo’n snel tempo was het moeilijk om op te schuiven, maar halfweg kwam het goede gevoel naar boven en kon ik naar voren rijden. In de slotronde voelde ik dat ik nog de benen had om een beslissende versnelling te plaatsen.”

Share this article

Related news

— Also read these articles