NEWS

IJzersterke Iserbyt voert bisnummer op op Koppenberg

31/10/2020

Eli Iserbyt heeft in Oudenaarde met veel panache de openingswedstrijd van de X²O Badkamers Trofee op zijn naam geschreven. Nog voor halfweg had de West-Vlaming iedereen al uit het wiel gereden. Voor het tweede jaar op rij is Iserbyt de beste in de Koppenbergcross.

Toon Aerts draaide als eerste het veld in met in zijn spoor Quinten Hermans, Lars van der Haar en Eli Iserbyt. Later kwam ook Michael Vanthourenhout nog aansluiten. Tussendoor had Iserbyt al een eerste prik uitgedeeld, waarop enkel Aerts kon antwoorden. Toen het daarna even stilviel, konden de drie anderen ook weer hun wagonnetje aanpikken.

Iserbyt, die 15 seconden bonificatie pakte bij de tussensprint na de eerste ronde, voelde zich duidelijk in zijn sas en bleef het tempo bepalen. De West-Vlaming speelde met de pedalen en bij elke tempoversnelling kraakte het bij zijn concurrenten. Aerts bleef het langst aanklampen, maar nog voor de cross halfweg was, moest ook hij het hoofd buigen.

Aerts had (te?) diep in zijn krachtenarsenaal geput en moest duidelijk even op adem komen. Van der Haar ging op en over zijn ploegmaat, maar de jacht op de ontketende Iserbyt inzetten, zat er niet in. Iserbyt kende geen moment van zwakte en bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit.

Aan de meet had Iserbyt 43 seconden voorsprong op van der Haar. Aerts moest al 1 minuut en 20 seconden toegeven. Quinten Hermans werd vierde op 1:48 en in dezelfde tijd volgden Michael Vanthourenhout en Toon Vandebosch. De Brit Thomas Mein gaf als zevende 3:01 toe. Corné Van Kessel, Ryan Kamp en Daan Soete maakten de top tien vol.

Eli Iserbyt is uiteraard de eerste leider in de X²O Badkamers Trofee. De volgende manche is de Caps Urban Cross in Kortrijk op 28 november.

Share this article

Related news

— Also read these articles