NEWS

Hotondcross Ronse/Kluisbergen naar nieuwe locatie

02/03/2020

De Hotondcross in Ronse/Kluisbergen – al jaren een vaste waarde op de veldritkalender en in de DVV Verzekeringen Trofee – keert niet meer terug in dezelfde hoedanigheid. Om tal van organisatorische en logistieke redenen is een cross in de Hotondarena niet langer mogelijk.

De voorbije edities leverde de Hotondcross (tevens de GP Mario De Clercq) steevast mooie wedstrijden op. In de afgelopen editie klopte Toon Aerts niet alleen Eli Iserbyt, maar ook Mathieu van der Poel en won Ceylin Alvarado bij de vrouwen. De toeschouwer ter plaatse en de tv-kijker had ook een mooi uitzicht op de ‘arena’ tegen de flanken van de heuvel. Helaas zorgde die arena er ook net voor dat de organisatie steeds meer op de grenzen stootte van wat mogelijk was op het vlak van mobiliteit, logistiek en toegankelijkheid voor het landbouwbedrijf dat er middenin ligt. Het werd dermate moeilijk dat organisator SportID in overleg met medewerkende organisatie vzw Ronse Koerst en de diverse lokale partners definitief besliste om voor de cross op zoek te gaan naar een andere locatie.

Luc Van den Abeele (vzw Ronse Koerst): “Met gezond boerenverstand werd in samenspraak met alle betrokkenen beslist de Hotondcross om organisatorische en logistieke redenen te beëindigen. Een cyclocross organiseren in de Hotondarena in volle winter maakt het er niet gemakkelijker op. Langs deze weg wil ik dan ook in naam van vzw Ronse Koerst iedereen bedanken die het mogelijk maakte de Hotondcross te laten uitgroeien tot één van de mooiste crossen van het circuit. Afscheid nemen van iets dat je na aan het hart ligt, doet uiteraard pijn, maar vzw Ronse Koerst zal actief blijven in de wielrennerij.”

Christophe Impens (SportID/Golazo): “Uiteraard is het heel spijtig dat zo’n spectaculair klimparcours verdwijnt van de internationale cyclocrosskalender en we zijn Mario De Clercq, vzw Ronse Koerst, de Stad Ronse en de Gemeente Kluisbergen heel dankbaar voor de mooie jaren samen op het hoogste punt van Oost-Vlaanderen. We gaan nu op zoek naar een waardig alternatief, want op zaterdag 12 december 2020 zal er uiteraard een internationale cyclocross georganiseerd worden. We bekijken dit ook met Belgian Cycling en de UCI.”

Share this article

Related news

— Also read these articles