NEWS

Holes for Heroes zamelt 233.307 euro in voor Rode Kruis!

02/10/2020

Het golfteam van Rigenée haalde 28.138 euro op en wint een exhibitiewedstrijd met Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey.

Holes for Heroes, de challenge voor het goede doel die de Belgische golfwereld een maand lang in de ban gehouden heeft, zit erop. Op enkele weken tijd heeft dit project 233.307 euro in het laatje gebracht voor het Rode Kruis. Het team dat de grootste som wist in te zamelen is Rigenée met een bedrag van 28.138 euro. De leden van deze Waalse club mogen als beloning een exhibitiewedstrijd ontvangen met de Holes for Heroes-ambassadeurs.

Een resem Belgische clubs zijn tussen 24 augustus en 24 september de Holes for Heroes-uitdaging aangegaan. Op één dag zoveel mogelijk holes afwerken was de opdracht voor de 32 teams, die elk uit 10 spelers bestonden. In totaal werden er niet minder dan 18.896 holes gespeeld!

Meer dan een maand lang hebben de ruim 300 deelnemende golfers, via een digitale sponsoringspagina die ze konden delen met vrienden en familie, geld ingezameld voor het Rode Kruis. Samen met de giften van 15 corporate donators tikte het totaalbedrag zo aan tot 233.307 euro.

Holes for Heroes is op maandag 28 september plechtig afgesloten op de terreinen van Royal Antwerp met een exclusieve dag voor de corporate donators, het Belgian Team van de Koninklijke Belgische Golf Federatie (een selectie van Belgiës beste amateurspelers) en golfminnende celebrities als Xavier Malisse, Dominique Monami, Charles Van Domburg, Wesley Sonck, Renaud Rutten, Sarah Grosjean en twee ambassadeurs van Holes for Heroes, Manon De Roey en Jérôme Theunis. Allen hebben ze hun beste beentje voorgezet om de laatste euro’s binnen te halen.

Op woensdag 30 september is de definitieve balans opgemaakt. Met 28.138 euro zamelden de 10 spelers van Golf Club de Rigenée het hoogste bedrag in. Zij mogen als beloning uitkijken naar een exhibitiewedstrijd over 9 holes met de ambassadeurs van Holes for Heroes: Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry, Manon De Roey en Jérôme Theunis. De datum van de exhibitie, die exclusief voorbehouden is voor alle leden van de winnende club, zal binnenkort bekendgemaakt worden.

Individueel was Lucas Mercelis de grootste geldinzamelaar. De speler van Rigenée sprokkelde 10.654 euro bij elkaar. Hij wordt daarvoor beloond met een volledige set Callaway-clubs, een persoonlijke fitting en een Tour Bag.

Holes for Heroes heeft voor geweldige momenten gezorgd bij de diverse clubs. De spelers van Rigenée hebben het record van meest aantal gespeelde holes op een dag op hun naam staan. Enkelen onder hen werkten liefst 144 holes af. Ze deden dat met een ‘ijzer 7’ om het zo vlug mogelijk vooruit te laten gaan. Elke speler heeft die dag zo’n 60 km afgewandeld!

“Bravo voor alle spelers die meegedaan hebben aan deze challenge’, aldus Thomas Detry, speler op de European Tour en ambassadeur van Holes for Heroes. “Ik ben trots dat de Belgische golfwereld zich zo ingezet heeft voor het goede doel. Ik heb alle resultaten gevolgd en ben erg onder de indruk van het aantal gespeelde holes en van de bedragen die ingezameld zijn voor het Rode Kruis. Proficiat aan alle teams! En ik kijk nu al uit om mee te spelen in de exhibitiematch!”

“Ik ben erg blij dat ik dit project heb kunnen steunen”, zegt Thomas Pieters, speler op de European Tour en ambassadeur van Holes for Heroes. “Een dikke proficiat aan alle teams en clubs voor hun inzet en generositeit. Een project als dit te kunnen steunen door middel van golf is fantastisch!”

Ook Nicolas Colsaerts – evenals Detry en Pieters een speler op de European Tour en ambassadeur van Holes for Heroes – is in de wolken. “Ik ben trots ambassadeur te zijn van zo’n mooi project. Niet alleen helpt het de zoektocht naar een medische oplossing in de strijd tegen het coronavirus, maar ook heeft het ervoor gezorgd dat de Belgische golfwereld zich achter één groot gezamenlijk doel geschaard heeft. Proficiat allen! Ik ben ook heel blij voor Rigenée, de club waar het voor mij destijds allemaal begonnen is en waar ik veel vrienden heb.”

Manon De Roey, speelster op de Ladies European Tour en evenzeer Holes for Heroes-ambassadeur, is ook onder de indruk. “Ondanks de gietende regen was het maandag een geweldige dag bij Royal Antwerp en een prachtig slotakkoord voor Holes for Heroes. Ik ben blij dat ik mocht meespelen en mijn steentje heb mogen bijdragen aan dit schitterende initiatief! Het is indrukwekkend hoe de spelers de uitdaging zijn aangegaan en welk ongelooflijk bedrag ze bij elkaar gekregen hebben voor het Rode Kruis. Bravo iedereen, fantastisch!

Een challenge voor het goede doel

Holes for Heroes steunt het wetenschappelijk onderzoek dat het Rode Kruis voert in de strijd tegen COVID-19. “Met ons onderzoek proberen we te doorgronden hoe het coronavirus zich onder een gezonde populatie heeft kunnen verspreiden”, legt het Rode Kruis uit. “Ook willen we de genezende effecten van plasma bestuderen. Hoe kunnen de antilichamen die zich in het plasma van genezen patiënten bevinden de genezing van vandaag getroffen nieuwe patiënten bevorderen? Als de resultaten van die studies positief zijn, wil het Rode Kruis voldoende plasmadonateurs mobiliseren om deze therapie op grote schaal toe te passen bij alle patiënten.”

“We zijn erg blij met het succes van Holes for Heroes”, zegt Emmanuel Rombouts, voorzitter van de Koninklijke Belgische Golf Federatie. “We hebben gezien hoe de Belgische golfwereld zich een maand lang gemobiliseerd heeft voor het goede doel. De spelers en de clubs hebben zich van hun meest genereuze kant laten zien. Wij willen graag iedereen bedanken en zijn trots op deze grote betrokkenheid. Proficiat iedereen!”

Tot slot wensen ook Holes for Heroes, het Rode Kruis en alle partners van het project hun grote dank uit te spreken richting spelers en de deelnemende clubs. Met name: Anderlecht, Five Nations, Hulencourt, Golf des Lacs, Royal Golf Club de Belgique, Rigenée, Rinkven, Sept Fontaines, Steenhoven, Waterloo, Ieper, Palingbeek, Rougemont, Sart-Tilman, Hainaut, Keerbergen, Antwerp en Oostende.

Share this article

Related news

— Also read these articles