NEWS

Holes for Heroes: Het golf zet zich weer in voor het Rode Kruis

01/06/2021

Holes for Heroes is terug! Na het succes van de eerste editie vorig jaar, waarbij liefst 230.000 euro ingezameld werd, keert Holes for Heroes dit jaar terug voor een tweede editie. De Belgische topgolfers Nicolas Colsaerts, Thomas Detry en Manon De Roey, alsook coach Jérôme Theunis, ondersteunen dit jaar dit goede doel.

Net als vorig jaar worden alle golfers in België uitgenodigd voor een nieuwe uitdaging: ze moeten proberen zoveel mogelijk holes te spelen voor hun club en hierbij zoveel mogelijk geld inzamelen voor de helden van het Rode Kruis.

Amateurspelers, pro’s, bekendheden, … alle golfers worden verwacht op de golfbaan tussen 21 augustus en 5 september. Elke club kan maximum 30 spelers inschrijven. Elke speler tracht op dezelfde dag op hetzelfde parcours zoveel mogelijk holes te spelen tussen zonsopgang en – ondergang. In de weken voorafgaand aan de challenge zullen de spelers proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen via familie, vrienden en andere golfers. In de vorige editie werden bijna 19.000 holes gespeeld door alle 300 deelnemers.

De 3 clubs waarvan de spelers het meeste geld inzamelen, winnen een uitzonderlijke middag met een van de ambassadeurs van het project. De deelnemers zullen ook een outfit krijgen, bestaande uit een polo en een pet, waarvan gevraagd wordt deze te dragen op de dag van de challenge. Daarnaast krijgen ze na de challenge ook nog een medaille als bedanking voor hun deelname. De spelers kunnen ook individuele prijzen winnen als zij tot de beste inzamelaars behoren. Vorig jaar won de club Rigenée de uitdaging door meer dan 28.138 euro op te halen.

Verscheidene bekendheden uit de sport- en culturele wereld hebben reeds beloofd deel te nemen en zullen zich mee inzetten om geld in te zamelen. Het initiatief geniet de steun van tal van sponsors, die op hun beurt ook hun steentje bijdragen voor het Rode Kruis.

“Ik ben erg verheugd om dit project te kunnen steunen. Net als vorig jaar hoop ik dat er zoveel mogelijk Belgische clubs zullen deelnemen en dat de golfers gul zullen zijn! Het Rode Kruis kunnen helpen via een project zoals dit is fantastisch”, verklaart Nicolas Colsaerts, speler op de European Tour.

Holes for Heroes is een concept van Sportizon, een consulting- en activatiebureau dat deel uitmaakt van de Golazo-groep (die tevens ook zal helpen bij de logistiek van het evenement), in samenwerking met het Rode Kruis, de Koninklijke Belgische Golffederatie, Golf Vlaanderen en l’Association Francophone Belge de Golf.

Het ingezamelde geld zal gebruikt worden in de strijd tegen sociaal isolement: een voortdurende strijd waar de vrijwilligers van het Rode Kruis dagelijks mee bezig zijn. De gezondheidscrisis naar aanleiding van Covid-19 heeft de sociale uitsluiting verergerd, waardoor de meest kwetsbaren en de meest kansarmen nog meer geïsoleerd zijn geraakt. Het Rode Kruis werkt dagelijks met geïsoleerde mensen om hen te helpen uit hun eenzaamheid en isolement te komen. Alle fondsen die tijdens Holes for Heroes worden ingezameld, gaan naar projecten tegen sociaal isolement.

“Wij zijn er zeer trots op dat het Belgische golf zich mobiliseert ten voordele van de acties van het Rode Kruis. Holes for Heroes stelt golfers in staat om voor een goed doel te spelen door middel van een unieke challenge. Ik hoop dat zoveel mogelijk Belgische golfers zullen deelnemen”, verklaart Emmanuel Rombouts, voorzitter van de KBGF.

“De Belgische golfers hebben vorig jaar blijk gegeven van een ongelooflijke vrijgevigheid. Wij rekenen weer op hen om zoveel mogelijk holes te spelen en zo geld in te zamelen zodat onze vrijwilligers, onze helden, hun strijd tegen het sociaal isolement kunnen verderzetten”, concludeert Nena Testelmans, woordvoerder van Rode Kruis-Vlaanderen.

Share this article

Related news

— Also read these articles