NEWS

Holes for Heroes: Belgische golfwereld in de bres tegen Covid-19 en voor het Rode Kruis

26/06/2020

Op maandag 24 augustus gaat al wie golft in Belgie een eenmalige uitdaging aan: in ploegen van 10 spelers zoveel mogelijk holes afwerken om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek rond Covid-19 van het Rode Kruis. De Belgische profgolfers Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey steunen Holes for Heroes en spelen een exhibitiewedstrijd op de club van de ploeg die het meeste geld heeft weten in te zamelen.

Amateur golfer, topgolfers, ‘bekende’ golfer,… iedereen wordt op 24 augustus op de green verwacht voor het goede doel. Alle golfclubs zijn uitgenodigd om gratis deel te nemen aan Holes for Heroes en één of meerdere ploegen in te schrijven. Elke ploeg probeert gedurende de hele dag zoveel mogelijk holes af te werken. Teams van 10 golfers zullen zich voor een klein bedrag per hole (1 EUR bv) laten sponsoren door familie, vrienden, andere golfers,… Hoe meer deelnemers en hoe meer holes elke speler en elk team verzamelt, hoe groter het bedrag dat naar het Rode Kruis gaat.

De ploeg die het meeste geld heeft ingezameld, wint een exhibitiematch op de eigen club met de topgolfers die dit project steunen. Elke deelnemer aan Holes for Heroes krijgt sowieso een welcome pack met polo en pet om op 24 augustus te dragen en na afloop een medaille. Iedereen maakt bovendien nog kans op tal van extra prijzen. Ook heel wat golfende celebrities uit de sport- en culturele wereld, hebben hun medewerking al toegezegd en zullen zich mee inzetten om geld in te zamelen. Dat geldt ook voor tal van bedrijven die zich hebben geëngageerd om via donaties het initiatief en het Rode Kruis te steunen.

“Ik ben zeer blij mijn steentje te kunnen bijdragen aan dit project. Ik hoop dat elke club in ons land één en liefst heel wat meer ploegen op de been kan brengen en dat de golfers zich genereus tonen. Ik vind het geweldig om een project als dit binnen het golf te kunnen helpen!” blikt Thomas Pieters, Ryder Cup-speler en drievoudig winnaar in de European Tour al vooruit.

Het concept is een idee van Sportizon, het consulting- en activatiebedrijf uit de Golazo groep (dat ook voor de logistieke ondersteuning zal zorgen), in samenwerking met het Belgische Rode Kruis, de Koninklijke Belgische Golf Federatie, Golf Vlaanderen en de Franstalige Golffederatie.

Het ingezamelde geld gaat naar het wetenschappelijk onderzoek dat het Rode Kruis voert in het kader van COVID-19 en wil iedereen, maar zeker ook de zorgverleners die zich afgelopen maanden het beste van zichzelf gegeven hebben, wapenen tegen een mogelijke tweede golf van het virus. Het Rode Kruis zamelt bloedplasma in van mannelijke patiënten die genezen zijn van het virus en regelmatig worden bloedstalen geleverd aan Sciensano, die deze gebruiken voor onderzoek naar de groepsimmuniteit.

“Ik ben fier dat we de golfwereld kunnen mobiliseren voor deze goede zaak die meer dan ooit van groot belang is, dat hebben de voorbije, moeilijke weken wel aangetoond”, zegt Emmanuel Rombouts, voorzitter van de FRBG. “Een prachtig initiatief”, vindt Nathalie Onghena, directeur Marketing en Communicatie van het Rode Kruis. “Acties als deze zetten niet alleen het belangrijke wetenschappelijke onderzoek van Rode Kruis-Vlaanderen op de kaart, ze zorgen er ook voor dat er voldoende middelen zijn om dat onderzoek ten gronde te kunnen voeren. We moeten zorgen dat we klaar staan voor een tweede golf van het coronavirus die er misschien komt vóór dat er een vaccin is. En dat kunnen we doen door nu bijvoorbeeld de wetenschappelijke onderzoeken naar de genezende werking van plasma te faciliteren.”

Meer info op www.holesforheroes.be.

Share this article

Related news

— Also read these articles