NEWS

Golazo verschuift ook de evenementen van juni

17/04/2020

Naar analogie met de evenementen die gepland stonden tot einde mei, heeft Golazo nu ook bepaald welke evenementen van juni verplaatst worden naar later dit jaar en welke worden uitgesteld naar volgend jaar.

Een maand geleden had Golazo beslist om alle evenementen gepland tot en met 1 juni uit te stellen. Met de geldende maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en in het belang van ieders gezondheid, is nu ook voor de evenmenten van juni de best mogelijke oplossing gezocht. Sommige evenementen zullen naar een latere datum dit jaar verschoven worden, anderen naar volgend jaar.

Het gaat concreet om de Keytrade Bank Urban Trail Brussels die naar het najaar zal schuiven en de Runners’ Lab Midzomernachtrun in Gent en Climbing for Life Galibier (in het Franse Valloire) die naar volgend jaar verhuizen. Ook de Euro Shop Elfstedenronde en de Baloise Belgium Tour – beide wielerwedstrijden voor profs – zullen niet meer dit jaar, maar volgend jaar plaatsvinden.

De AG Driedaagse Brugge – De Panne die in maart gepland stond en de BinckBankTour die eind augustus zou starten (beide wedstrijden uit de UCI WorldTour), worden wel naar dit najaar verplaatst. Golazo is daarover in overleg met de KBWB en de UCI om zo snel mogelijk een geschikte datum op de wielerkalender 2020 te vinden.

De recreatieve fietstochten van Peloton (die Golazo samen met partner Flanders Classics organiseert) die in juni op de kalender stonden, zullen in 2020 niet plaatsvinden. Dat zijn: de Elfstedenronde Cyclo, Landen – Trois Ponts – Landen en de Serge Baguet Classic.

Blijven bewegen

Golazo moedigt intussen wel iedereen aan om te blijven bewegen, zoals de overheid dat ook aanraadt en binnen de duidelijke richtlijnen daaromtrent. Het ontwikkelde het platform Keep Moving waarop iedereen de uitgestelde evenementen virtueel kan nabootsen, thuis of in de onmiddellijke buurt. De beloning, een virtuele medaille, wordt telkens aan iemand uit de zorgsector geschonken.

Share this article

Related news

— Also read these articles