NEWS

Golazo sluit partnership met Nieuwsblad Cycling Series en Special Olympics

25/04/2023

Golazo heeft een nieuwe samenwerking met Special Olympics gesloten en zal ook dit jaar competities voor mensen met een verstandelijke beperking integreren in heel wat van zijn bestaande wielerwedstrijden. Dat gebeurt voortaan binnen het kader van de gloednieuwe Nieuwsblad Cycling Series.

“Vorig jaar hebben we reeds het enthousiasme gevoeld van de renners en rensters van Special Olympics”, zegt Christophe Impens, CEO van Golazo Cycling. “Het is een waar genoegen om de atleten van Special Olympics te laten deelnemen aan echte topevenementen zoals de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent, de Baloise Belgium Tour, de Benelux Tour en de Tour of Leuven. Golazo wil niet alleen iedereen aanzetten tot sporten, we willen er ook voor zorgen dat sporten toegankelijk is voor iedereen. Daarom is een partnership met de Nieuwsblad Cycling Series en Special Olympics een evidentie. We wensen alle atleten heel veel succes en voldoening.”

In een eerste fase zal de Nieuwsblad Cycling Series uit zeven evenementen, waarvan het gros door Golazo georganiseerd wordt, bestaan. De competitie wordt afgetrapt op 29 mei met de Ronde van Limburg. Vervolgens zijn de Baloise Belgium Tour (18 juni), Tour Of Leuven (15 augustus), de Benelux Tour (26 augustus), de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent (17 november) en de Druivencross Overijse (november) aan de beurt. Het wielerseizoen eindigt op 22 december met de Exact Cross Mol. Zo kunnen de wielerfanaten met een verstandelijke beperking hun goeie benen tonen zowel op de weg, in het veld als op de piste.

Harry Demey, lid Raad van Bestuur Special Olympics Belgium: “Zo divers het wielerpubliek, zo divers zijn ook de wielrenners. Vanuit Special Olympics zijn we ervan overtuigd dat sport de verschillen tussen mensen overstijgt. Daarom ondersteunen we graag alle sportinitiatieven die inclusie stimuleren. Door wielrenners met een verstandelijke beperking te laten deelnemen aan deze bekende wedstrijden, tonen we dat iedereen in onze samenleving de kans verdient om zijn of haar potentieel te benutten en volwaardig mee te doen. We zetten hiermee een demarrage naar een meer inclusieve samenleving.”

In het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde trapte premier Alexander De Croo dinsdag het wielerseizoen voor specials alvast in gang met een gezamenlijk ritje doorheen Oudenaarde.”Dit is een schitterend initiatief dat laat zien hoe sport kan bijdragen aan inclusie en gelijke kansen. We weten dat er zo’n 200 wielrenners met een verstandelijke beperking deelnemen aan Special Olympics-wedstrijden, waarvan 150 steevast meedoen met de Nationale Spelen van Special Olympics. We geven hen nu nog meer kansen om doorheen het jaar te schitteren op plekken en momenten waar iedereen dezelfde liefde en passie voor deze sport deelt. In sport is iedereen gelijk. Door wielerwedstrijden open te stellen voor mensen met een verstandelijke beperking tonen we dat we als samenleving willen investeren in inclusie en diversiteit. Niet alleen als premier, maar ook als wielerfanaat kan ik dat alleen maar toejuichen. Ik ben dan ook trots dat we vanuit België hier een voortrekkersrol in spelen.”

Share this article

Related news

— Also read these articles