NEWS

Golazo realiseert vier COVID-vaccinatiedorpen

28/01/2021

Na de lopende samenwerkingen in diverse COVID-testdorpen, zal sportbedrijf Golazo nu ook actief betrokken zijn bij 4 Vlaamse COVID-vaccinatiedorpen. Dat zal het geval zijn in Antwerpen, Beringen, Vilvoorde en Oud-Heverlee.

Nu binnen alle Vlaamse eerstelijnszones zo snel mogelijk vaccinatiecentra moeten worden opgebouwd, zoeken heel wat steden en gemeenten daarvoor partners om de projecten te kunnen realiseren. De expertise van Golazo in het opzetten van evenementen, crowd management en procesoptimalisatie, het snel kunnen schakelen en de know-how van diverse testdorpen, gaven voor de gemeentebesturen van Antwerpen, Beringen, Tessenderlo, Vilvoorde, Machelen, Oud-Heverlee, Huldenberg, Lubbeek en Bierbeek de doorslag in hun keuze voor Golazo voor de bouw van het vaccinatiecentrum.

“We doen er met onze bedrijven al jaren alles aan om een gezonde levensstijl te bevorderen”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo Groep. “Via evenementen of apps laten we mensen bewegen, maar dat doen we ook via bedrijven, waar we complete fysieke en mentale gezondheidsprogramma’s uitrollen. Hetzelfde gebeurt met en voor diverse overheden. Met de samenwerkingen voor de vaccinatiecentra staan we dichter dan ooit bij de gezondheidspreventie.”

“Met de meeste steden en gemeenten waarmee we nu zullen samenwerken, hebben we zowel met Golazo sports als Sportizon door de jaren heen een goede relatie opgebouwd, dankzij tal van evenementen en andere activiteiten. We kregen bij de toewijzing dan ook vaak te horen dat de keuze voor Golazo er een is voor het vertrouwen in ons bedrijf en wat we kunnen realiseren. We zijn ook fier dat we in twee van onze “thuissteden” (Beringen en Vilvoorde, waar respectievelijk de hoofdzetel van de groep en de kantoren van Sportizon gehuisvest zijn), de vaccinatiecentra kunnen realiseren.”

Voor elk van de locaties tekent Golazo de ‘flow’ uit die een vlotte doorstroming moet garanderen van wie zich komt laten inenten, van aankomst tot vertrek. Golazo neemt de productie van de infrastuctuur voor zijn rekening, net als de medewerkers en leveranciers die daarvoor nodig zijn. In Antwerpen wordt de volledige tijdelijke tentenconstructie door ons opgezet, in Vilvoorde en Antwerpen zal ook de dagelijkse coördinatie van het centrum worden verzekerd door Golazo.

Voor Golazo zijn deze samenwerkingen om meerdere redenen goed nieuws: we kunnen zelf sneller terug aan de slag met organiseren. We zijn ook gebaat bij een vlotte vaccinatiestrategie die ons sneller in staat moet stellen om onze normale activiteiten te ontplooien. We kunnen zowel bij Golazo sports als bij Sportizon opnieuw enkele medewerkers activeren en uit (gedeeltelijke) technische werkloosheid halen, wat vooral ook voor hen goed is. Hetzelfde geldt voor een aantal van onze onderaannemers die terug aan de slag kunnen. Dit komt m.a.w. een flink stuk van de sector ten goede.

Antwerpen is intussen, na drie weken opbouw, volledig klaar. De tijdelijke site op Spoor Oost, naast het testdorp, bedraagt 4600m2. Voor de zone Beringen-Tessenderlo wordt de historische electriciteitscentrale op de site van be-Mine ingekleed en klaargemaakt. Het vaccinatiecentrum voor Vilvoorde-Machelen zal worden opgetrokken in CC Het Bolwerk in het centrum van Vilvoorde. In de Roosenberg in Oud-Heverlee verzorgt Golazo het centrum voor de inwoners van Oud-Heverlee, Huldenberg, Lubbeek en Bierbeek.

In totaal zullen in de vier centra zowat 750.000 mensen kunnen gevaccineerd worden. Eens alles op kruissnelheid zit, kunnen er in totaal meer dan 10.000 mensen per dag een prik krijgen.

Share this article

Related news

— Also read these articles