NEWS

Golazo presenteert een gevarieerde veldritkalender 2020-2021

03/02/2020

De veldritkalender voor het volgende seizoen is bekend. Golazo zet met klassiekers én enkele nieuwere, unieke crossen in op een hele sterke DVV Verzekeringen Trofee, maar maakt ook met een aantal crossen deel uit van de Wereldbeker, de Ethias Cross en de Rectavit Series.

De DVV Verzekeringen Trofee voor het komende seizoen wordt meer dan ooit het klassement van enkele van de belangrijkste traditiecrossen en nieuwere, unieke evenementen. Het regelmatigheidscriterium opent meteen met 2 topklassiekers: de Koppenbergcross Oudenaarde en de Jaarmarktcross in Niel.

De Jaarmarktcross – een oerklassieker – maakt dus zijn op 11 november zijn rentree als klassementscross, tot grote tevredenheid van de gemeente Niel. De Koppenbergcross valt in 2020 uitzonderlijk op zaterdag 31 oktober, omdat 1 november een zondag is waarin een Wereldbekercross plaatsvindt. Vanaf 2021, wanneer 1 november niet op een zondag valt, keert de Koppenbergcross terug naar zijn vertrouwde stek op 1 november.

In combinatie met een aantal succesvolle recentere en unieke evenementen zal de DVV Verzekeringen Trofee een erg gevarieerd criterium opleveren. Eén van die sterke nieuwkomers dit seizoen was de Caps Urban Cross Kortrijk. De stad Kortrijk en Golazo verlengden intussen hun samenwerking voor de volgende vijf jaar en willen dat succes verder uitbouwen. Arne Vandendriessche, schepen van Sport en Economie van de Stad Kortijk: “Onder het motto ‘never change a winning team’ ben ik als schepen van sport verheugd dit topevent te kunnen verankeren in onze stad. De CAPS Urban Cross zorgt voor heel wat extra bezoekers. Goed voor onze lokale handel dus.”

Ook de Brussels Universities Cross is zo’n nieuwe cross die er na twee seizoenen echt staat en afwijkt van het klassieke crossparcours (op de campussen van de VUB en de ULB).

UCI WERELDBEKER

Wat de UCI Wereldbeker betreft heeft Golazo de wens van de stad Antwerpen en de gemeente Zonhoven gevolgd om tot de UCI Wereldbeker toe te treden. De Kuilcross van Zonhoven en de Scheldecross Antwerpen vervoegen de vernieuwde UCI wereldbekerkalender op respectievelijk 25 oktober en 13 december. De Citadelcross in Namen blijft zoals de voorbije jaren deel uitmaken van de Wereldbeker en valt op 20 december.

Met ook diverse manches van de achtdelige Ethias Cross en een aantal crossen verzameld in de Rectavit Series blijft Golazo (samen met dochterbedrijf SportID) 17 veldritten zelf organiseren en samenwerken met nog eens vijf cylocrossen die in handen zijn van een lokale organisatieploeg. Voor al die wedstrijden lopen er nog overeenkomsten voor live tv-uitzendingen op de VRT (nog t.e.m. het seizoen 2024-2025) en bij VTM (t.e.m. 2022-2023).

“Het enige dat nu nog moet gebeuren, is het exact toewijzen van de data aan enkele crossen die in de nieuwe kalender hun vertrouwde datum niet konden behouden”, vult Christophe Impens van Golazo aan. “We zoeken samen met de lokale overheden en de Belgische Wielerfederatie (KBWB) nu snel naar de best mogelijke data binnen wat ons is toegewezen. Eens dat rond is kunnen we onze volledige veldritkalender voor 2020-2021 bekend maken.”

De 17 cyclocrossen georganiseerd door Golazo en SportID:

Eeklo, Pelt, Leuven, Beringen, Oudenaarde, Niel, Hamme, Kortrijk, Zonhoven, Antwerpen, Ronse-Kluisbergen, Sint-Niklaas, Namur, Loenhout, Bredene, Baal en Brussel.

Naast deze 17 eigen veldritten hebben Golazo en SportID samenwerkingsakkoorden met de crossen van Meulebeke, Kruibeke, Maldegem, Essen en Lille. Meulebeke, organisator van het BK 2020, wordt op de kalender vervangen door de Rapencross in Lokeren.

Share this article

Related news

— Also read these articles