NEWS

Golazo organiseert met Flanders Darts Trophy in Antwerpen een tweede Belgische manche van de PDC European Tour

14/03/2024

Van 6 tot en met 8 september vindt in Antwerp Expo in Antwerpen de eerste editie van de Flanders Darts Trophy plaats. Het tornooi in Antwerpen wordt de tweede Belgische manche van de PDC European Tour en zal ‘s lands en ‘s werelds beste darters verwelkomen.

Na de succesvolle Blåkläder Belgian Darts Open, afgelopen weekend in het Oost-Vlaamse Wieze, hoeven de Belgische dartsfans niet lang op hun honger te blijven zitten. Er staat dit jaar in ons land immers nog een tweede groot internationaal dartstornooi op de kalender. Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september strijken de beste darters ter wereld neer in Antwerpen voor de eerste editie van de Flanders Darts Trophy.

Net als de Blåkläder Belgian Darts Open maakt de Flanders Darts Trophy deel uit van de PDC European Tour, een serie toptornooien die over heel Europa gehouden worden. 48 spelers vormen het deelnemersveld en de top 16 van de Pro Tour Order of Merit gaat rechtstreeks naar de tweede ronde. De wereldtop van het darts zal in september dus opnieuw present tekenen in ons land. Zij strijden in Antwerpen voor een totale prijzenpot van 205.000 euro.

Antwerp Expo, aan de Jan van Rijswijcklaan in Antwerpen, wordt drie dagen lang omgetoverd tot de grootste dartshal van het land. 21.000 dartsfans in totaal, verspreid over het hele weekend, zullen de Flanders Darts Trophy kunnen bijwonen.

Dat darts ‘hot’ is in België bewijzen de cijfers van de Blåkläder Belgian Darts Open. De Oktoberhallen in Wieze mochten met 18.000 aanwezigen het bordje ‘full house’ hangen afgelopen weekend. Zij zagen Mike De Decker voor dé Belgische topprestatie van het tornooi zorgen door ex-wereldkampioen Michael Smith te verslaan en genoten van een zinderende finale waarin Luke Littler in een Engels onderonsje met 8-7 de maat nam van Rob Cross.

Ook in Antwerpen zal het ongetwijfeld storm lopen. Zeker omdat Antwerpen ook de thuisstad is van twee van onze bekendste Belgische darters, Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts.

Michel Francken, CEO Golazo Events: “Wij zijn verheugd om een tweede PDC European Tour-event naar België te kunnen halen en zeker naar Antwerpen, waar de roots liggen van de twee dartsspelers die de laatste tien jaar van het Belgische darts hebben overheerst. De goede prestaties van de Belgische spelers, de super houding van de Belgische supporters, de nodige media-aandacht en de vlekkeloze organisatie van drie jaar Wieze hebben PDC Europe ervan kunnen overtuigen om een tweede tornooi in België op de kalender een plaats te geven voor de komende jaren! Naast de dartsarena voor 3500 man komt er een belevingszone met shops en activatiestanden, een uitgebreide F&B-zone en een VIP-area. Naast de stad Antwerpen willen we ook Antwerp Expo bedanken voor hun enthousiasme om dit nieuwe darts-topevent te willen ontvangen. “

“Om het met het opkomstnummer van Antwerpenaar en UK Open-winnaar Dimitri Van den Bergh te zeggen: de stad Antwerpen is ‘happy’ dat ze voor het eerst haar opwachting maakt op de kalender van de PDC European Tour”, zegt Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters. “Wie de sport ook maar een beetje volgt – het is moeilijk om er nog naast te kijken – weet dat het darts garant staat voor een indrukwekkend staaltje precisie, concentratie en techniek op het podium én een geweldige ambiance ernaast, met fans die zich vocaal en vestimentair kunnen uitleven. Kortom, een niet te missen dubbel. Dus kom af naar de Flanders Darts Trophy om ’s werelds beste darters de pijlen te zien kruisen en bouw mee aan één groot dartsfeest.”

De ticketverkoop voor de Flanders Darst Trophy start op vrijdag 15 maart om 12u via www.flandersdartstrophy.be. VIP-tickets gaan pas later in verkoop.

Share this article

Related news

— Also read these articles