NEWS

Golazo organiseert het Belgische luik van het WK hockey 2026

09/01/2024

Het WK hockey 2026 wordt een co-organisatie tussen België en Nederland. Beide nationale federaties koppelden zich aan elkaar voor het wereldkampioenschap voor mannen en vrouwen in augustus 2026. Golazo zal in samenwerking met de KBHB instaan voor de organisatie van het Belgische luik.

Het is de allereerste keer dat een WK hockey naar België komt. De helft van alle wedstrijden van het WK wordt in ons land gespeeld, in het nieuwe stadion in Waver (waar de werken begin 2024 starten). In Nederland vinden de wedstrijden plaats in Amsterdam. Onze nationale ploegen zullen maximaal in eigen land spelen en elke locatie zal ook één finale mogen verwelkomen. Voor de Belgische hockeyfan wordt het een unieke gelegenheid om de Red Lions en de Red Panthers opnieuw thuis aan het werk te zien tegen de andere wereldtoppers.

Het vorige WK hockey bij de mannen vond in 2022 plaats in India en werd gewonnen door Duitsland (in de finale tegen de Red Lions). Bij de vrouwen is Nederland de regerende wereldkampioen en verdedigt dus die titel in 2026 voor eigen volk. Op het WK strijden de zestien beste landen tegen mekaar voor de titel, zowel bij de mannen als de vrouwen.

De Belgische Hockey Bond verheugt zich op een nieuwe samenwerking met Golazo. Serge Pilet, CEO van de KBHB: “Na het schitterende succes van het EK 2019 in Antwerpen, zijn wij nu klaar om opnieuw samen met Golazo een stap hoger te zetten. De gezamenlijke organisatie van het WK hockey 2026 met Nederland wordt een nieuwe historische mijlpaal in de opmars van het hockey in België. Het gloednieuwe hockeystadion in Waver zal ons de kans geven om nog maar eens – dankzij de erkende Belgische knowhow – vernieuwende standaarden te zetten op het vlak van organisatie van sportevenementen. We zullen er alles aan doen om onze Red Panthers en Red Lions de best mogelijke arena te bieden om voor eigen fans te schitteren op het wereldtoneel. Op alle vlakken zullen we in 2026 opnieuw mikken op goud!”

Voor Golazo is dit de voorlopige kers op de hockeytaart. Sinds de organisatie van het erg succesvolle EK in 2019 in Antwerpen, investeerde het sportbedrijf fors in hockey. Michel Francken, CEO Golazo events: “Dat EK was voor ons de start van de uitbouw van hockey binnen Golazo. We tekenen sindsdien voor de organisatie van de FIH Pro League, we zijn marketingpartner van de federatie, we begeleiden de ION Hockey League,… We hadden een sterk voorstel gemaakt om dit WK met de KBHB te mogen organiseren en zijn dan ook erg blij dat we uitgekozen zijn om dit nu te realiseren. We willen van dit WK niet alleen een topevenement maken voor alle ploegen en spelers, maar ook voor alle Belgische hockey- en sportfans.”

Share this article

Related news

— Also read these articles