NEWS

Golazo omarmt GP Jef Scherens in Leuven

14/04/2021

De Koninklijke Stoempersclub Leuven – organisator van de jaarlijke Grote Prijs Jef Scherens – en Golazo gaan een samenwerking voor minimum vijf jaar aan. Samen willen ze de UCI Europe Tour 1.1-wedstrijd verder uitbouwen en de uitstraling ervan nog vergroten.

Golazo zet mee zijn schouders onder de praktische organisatie van de wedstrijd en zal samen met de Stoempers de werking verder professionaliseren, onder meer op het vlak van communicatie, sponsoring en hospitality. De samenwerking gaat onmiddellijk van start en dus werken beide partijen samen aan de editie van dit jaar, op zondag 29 augustus.

Dat is exact vier weken voor de mannen elite de wegrit van de 2021 UCI Road World Championships met aankomst in Leuven rijden. De finale van dat WK-parcours loopt over het traditionele parcours van de GP Scherens. Dit jaar fungeert de GP Scherens dan als ultieme test voor dat WK, vanaf volgend jaar kan de wedstrijd bogen op haar eigen rijke verleden én op de erfenis van het WK.

Christophe Impens, Director Cycling bij Golazo: “De GP Poeske Scherens is een begrip in Leuven. Dat de renners tijdens het WK2021 dit parcours in volle finale meermaals afleggen, biedt een nog mooiere toekomst voor de wedstrijd. Een dergelijk uitdagend stadscircuit kan niet alleen renners en fans bekoren, het is uiteraard een doeltreffende promotiespot voor de toeristische troeven van kunststad Leuven. Samen met de Stoempers, de Stad Leuven en Tofsport Leuven willen wij die erfenis zo goed mogelijk ‘soigneren’ de komende jaren en de GP Scherens nog meer weerklank in binnen- en buitenland doen krijgen.”

Alain Sterckx, voorzitter van de Koninklijke Stoempersclub Leuven: “Deze samenwerking komt er op het juiste moment. We willen onze mooie en traditierijke wedstrijd naar een hoger niveau tillen. Met ons parcours kan dat, anders zou het WK het niet veelvuldig gebruiken. Maar die uitdaging kunnen we veel beter aan met de professionele ruggensteun van een partner als Golazo. Onze neuzen stonden meteen in dezelfde richting als we het over de toekomst van onze koers hebben. Zo moet het ook, want als je elkaar niet verstaat, moet je niet trouwen he.”

Sinds 2005 maakt de GP Jef Scherens deel uit van de UCI Europe Tour in de categorie 1.1. Sinds 1963 is ze genoemd naar lokale held Jef ‘Poeske’ Scherens, die voor en na de Tweede Wereldoorlog zeven keer wereldkampioen werd in de sprint op de piste. De wedstrijd vindt elk jaar plaats in Leuven, met scherprechters als de Keizersberg en de Wijnpers en met aankomst op de Bondgenotenlaan.

Share this article

Related news

— Also read these articles