NEWS

Golazo lanceert de Kelvin Kiptum Foundation

23/02/2024

Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert Golazo de Kelvin Kiptum Foundation. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs en infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.

Met het overlijden van Kelvin Kiptum verliest de sportwereld een geweldige atleet. Maar bovenal verliest zijn familie een warme familieman en iemand die zijn directe omgeving een betere toekomst kon bieden. Kelvins recente sportieve successen boden zijn gezin en ouders uitzicht op zo’n toekomst. Golazo – dat Kelvin sinds 2018 begeleidde en daarnaast heel wat marathons organiseert – wil via de foundation dat perspectief blijven bieden.

Kelvins familie (en zijn twee jonge kinderen) kunnen rekenen op ondersteuning uit het fonds. Voor zijn directe omgeving zullen de plannen en ideeën die Kelvin zelf had op het vlak van investeringen in het onderwijs en de infrastructuur ter plaatse worden opgepikt en uitgewerkt. Met de oprichting van een marathonteam en trainingsfaciliteiten voor jonge lopers biedt de foundation hen de kans op een mogelijke atletiektoekomst.

Golazo brengt alvast zelf de eerste 50.000 euro in het fonds in, symbolisch voor 1 euro per deelnemer aan de NN Marathon Rotterdam. Daar zou Kiptum aan de start gestaan hebben en getracht hebben zijn besttijd te verbeteren en onder de magische grens van 2 uur te gaan.

BLIJVENDE HERINNERING

Daarnaast worden tal van initiatieven ontplooid ter nagedachtenis aan Kelvin. Op de NN Marathon Rotterdam op 14 april in de eerste plaats. Alle deelnemers aan het evenement krijgen een rouwlintje dat op het loopshirt kan worden bevestigd. Ook wordt startnummer 1 – dat al was toegekend aan Kelvin – niet uitgegeven.

Ook de Belgische marathons die Golazo organiseert zullen in het teken staan van Kiptum. Op de Nationaal Park Marathon Hoge Kempen nu zondag zal één minuut stilte gehouden worden voor de start. Golazo nodigt ook alle (marathon)lopers uit om de Kevin Kiptum Foundation te steunen en zijn nalatenschap levend te houden. Wie dat wil kan doneren via www.kelvinkiptumfoundation.com.

Kelvin Kiptum liet op 11 februari het leven in een auto-ongeluk. Hij is wereldrecordhouder op de marathon (2.00.35). Golazo begeleidde Kiptum sinds 2018.

Share this article

Related news

— Also read these articles