NEWS

Golazo helpt mee aan uitbouw Bingoal Cycling Cup

19/04/2021

Pro Cycling Events gaat een structurele samenwerking aan met Golazo. Samen zullen ze de Bingoal Cycling Cup verder uitbouwen in de volgende jaren. Nick Nuyens blijft het bedrijf en de Bingoal Cycling Cup in goede banen leiden.

De Bingoal Cycling Cup verzamelt momenteel negen Belgische eendagswedstrijden die deel uitmaken van de UCI Europe Tour in een regelmatigheidscriterium dat geldt als de Beker van België van het wielrennen. In 2021 zijn dit de wedstrijden op de kalender: de GP Le Samyn, de GP Monséré, het Circuit de Wallonie, Dwars door het Hageland, de Marcel Kint Konvert Classic, de Schaal Sels Merksem, de Antwerp Port Epic, het Kampioenschap van Vlaanderen (Koolskamp) en de Memorial Rik Van Steenbergen.

De wedstrijden werden zorgvuldig gekozen op basis van hun plaats op de kalender, het type parcours en hun geografische spreiding. Het eindklassement beloont de meest regemaltig en complete renner die op verschillende types van parcours uit de voeten kan. Momenteel, na 2 wedstrijden (GP Le Samyn en GP Monséré), voert Tim Merlier (Alpecin-Fenix) het klassement aan, voor Timothy Dupont (Bingoal-WB) en Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation).

Nick Nuyens, zaakvoerder van Pro Cycling Events: “We hadden een plan uitgewerkt om verder te groeien met de Bingoal Cycling Cup en zouden dat stap voor stap uitvoeren. Met de steun van Golazo kunnen we dat nu versneld doen en dat biedt alleen maar voordelen. Het geeft ons de kans om onze positie in het Belgische koerslandschap te verstevigen, zowel die van het criterium en het klassement als die van elke individuele wedstrijd.”

Christophe Impens, Director Cycling bij Golazo: “De Bingoal Cycling Cup kan bogen op sterke lokale organisatoren, die stuk voor stuk mooie eendagswedstrijden neerzetten, elk met een sterk DNA. Het zijn de ideale wedstriijden voor Belgische ploegen en renners om zich te tonen. We zien heel wat mogelijkheden en potentieel in de verzameling van deze koersen en zullen samen met Nick én de lokale organisatoren er een nog sterker geheel van maken.”

Het hoofddoel van de Bingoal Cycling Cup is jonge renners de kans bieden zich in de kijker te fietsen in een regelmatigheidscriterium van lange duur en zich te meten met de toppers van vandaag. Presteren in de Bingoal Cycling Cup kan een rechtstreekse opstap betekenen naar de World Tour. De eerstvolgende wedstrijd is het Circuit de Wallonie in Charleroi, op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag). Alle wedstrijden van de Bingoal Cycling Cup worden live uitgezonden op Sporza.

Share this article

Related news

— Also read these articles