NEWS

Geslaagde Fintro Jogging in Europese hoofdstad

18/03/2019

Zondag heeft in Elsene de Fintro Jogging d’Ixelles/Elsene plaatsgevonden, onderdeel van de Fintro Running Tour.

Start en finish lagen op het iconische Eugène Flageyplein in de Europese hoofdstad en het parcours liet de deelnemers unieke en groene plekjes ontdekken in het hart van onze hoofdstad. De afstanden waren deze editie in kilometers uitgedrukt en niet meer in miles zoals vorig jaar. Zowel de 5 km als 10 km kregen bovendien een afzonderlijk parcours.

Voor de allerkleinsten van 4 tot 12 jaar was er de Alpro Kids Run van 1,5 km. De wind was gaan liggen, de zon kwam erdoor en zo kregen we een geslaagde 2de editie met maar liefst 1.500 deelnemers, waarvan ongeveer 900 op 10 km, 400 op de 5km en 200 kids.

Na de start ging het achtereenvolgens langs de vijvers van Elsene, de tuinen van de Ter Kameren abdij, het gemeentehuis, de Sint-Bonifaaskerk, de Matongéwijk, de Malibranwijk en de pittoreske Korte Malibranstraat, de vernieuwde Elsensesteenweg, om zo terug te keren naar het Flageyplein. Na de finish konden de sportievelingen een sticker plakken op één van de drie goede doelen gekozen door hoofdsponsor Fintro.

De volgende manche van de Finitro Running Tour is volgende week zondag 24 maart met Fintro Dwars door Dendermonde. Daarvoor kan je nog inschrijven via de link.

Share this article

Related news

— Also read these articles