NEWS

Geslaagde en gezellige 12de editie van Retro Ronde

18/06/2019

Zondag heeft rond Oudenaarde de 12de editie van de Retro Ronde van Vlaanderen plaatsgevonden. Dat is een uniek wielerevenement in een dito kader uit een tijd dat carbon nog niet bestond.

De Retro Ronde maakt deel uit van een heus Retro weekend in Oudenaarde. Niet alleen fietsers, maar ook niet-fietsers konden zich een weekend vermaken in de schone oude tijd met een heleboel randanimatie. De sportievelingen hadden op zondag keuze uit een historische tocht van 40, 80 of 120 km met start en finish in Oudenaarde.

Uiteraard moesten de deelnemers over een vintage fiets beschikken (of er één huren ter plaatse), zonder shifters aan de remhendels en enkel gewone pedalen of voethaken met riempjes. Volledige retrolook inclusief outfit dus, die ons doet denken aan Briek Schotte of Arthur Decabooter.

Onderweg wachtten de gekende hellingen en smalle kassei- en gravelstroken tussen Vlaanderens schoonste pittoreske dorpen. De uitzonderlijke sfeer met krakende luidsprekers, muziek van vroeger en retrobevoorradingen met lekkernijen als een boterham met paté en jenever, maakten alles compleet onder een stralend zonnetje.

Unieke retrokousen, seingevers, technische bijstand, kaderplaatje en nummer en medische bijstand behoorden allemaal tot het deelnamepakket. Achteraf kon iedereen nog eens nagenieten van een traditionele rommelmarkt, volksspelen, muziek en een Kwaremont biertje.

Share this article

Related news

— Also read these articles