NEWS

Geslaagde editie van Keytrade Bank Urban Trail Brugge

10/11/2019

In Brugge heeft zondag in koude omstandigheden, maar onder een stralend zonnetje de Keytrade Bank Urban Trail Brugge plaatsgevonden, een onderdeel van de Keytrade Bank Urban Trail Series.

De Keytrade Bank Urban Trail Series zijn zoals steeds een verrassende ontdekkingstocht door de stad. De 2.400 deelnemers konden kiezen uit 6 of 11 km. Meer dan 20 nationaliteiten namen deel en onderweg was heel wat muzikale animatie voorzien. Steven De Backer, head of communication and activation van Keytrade Bank, gaf om 9u het startschot op de Markt in Brugge.

Vooral de zogenaamde ‘abandoned places’ of leegstaande locaties op het nieuwe parcours waren dit jaar een echte aanrader met de Weylerkazerne, het Militair Hospitaal aan de Peterseliestraat en oude Boksloods aan de Groenestraat, waar zelfs een boksinitiatie doorging.

Uiteraard mochten de gevestigde waarden niet ontbreken: passages doorheen Hof Bladelin en de ruïnes van de Sint-Donaaskerk in de kelder van het Crowne Plaza Hotel spreken altijd tot de verbeelding.

Een leuke nieuwigheid was de Kruispoort, waar de oudste schermvereniging van Vlaanderen een schermdemonstratie gaf aan de passanten. Ook de Gistfabriek en de rechtbank van Brugge stonden voor het eerst op het programma.

De organisatie kreeg achteraf lovende complimenten over het vernieuwde parcours. Ook de oproep om aan het milieu te denken en zelf herbruikbare bekers mee te nemen kon op veel bijval rekenen.

De volgende manche van de Keytrade Bank Urban Trail Series is op 14 december in Mechelen.

Share this article

Related news

— Also read these articles