NEWS

Genieten van de lichtjes van de Schelde op Havenland Run & Walk

04/11/2019

1500 wandelaars en lopers hebben zaterdagavond in de Wase polders genoten van het eerste luik van de Havenland Run & Walk. Zondagochtend worden nog eens zo veel deelnemers verwacht voor het tweede luik.

Port of Antwerp en Maatschappij Linkerscheldeoever zijn de trotse title partners van de tweede editie van de Havenland Run & Walk. De felle wind blies de regenwolken weg. De ondegrond was hier en daar wat drassig door de regen van eerder op de dag, maar ‘s avonds bleven de hemelsluizen gelukkig toe.

De wandelaars en lopers verzamelden na zonsondergang aan de Kapeldijkstraat bij KSK Kallo. Dat was de uitvalsbasis voor een avondlijke wandeling of run van 8 of 12 km door de Wase polders. De lopers waren met 60% in de meerderheid.

Uitgerust met een headlight of zaklamp genoot iedereen van de tocht door het donker… en van de lichtjes van de Schelde. Menig hart ging sneller slaan. Voor de wandelaars was er nog een extra verrassing onderweg met een soepbevoorrading aan het uitkijkpunt op de haven aan de Singelweg.

Bij alle bevoorradingsposten waren wegwerpbekers uit den boze. De Havenland Run & Walk wordt op milieuvriendelijk wijze georganiseerd. De paden in het Antwerpse havengebied vormen een schitterende groene oase en dat moet zo blijven!

Na de avondshift volgt de ochtendshift, zo gaat dat in de haven. En dus zal er ook zondagochtend gelopen en gewandeld worden. De Havenland Run & Walk pakt dan uit met wandelingen van 8 en 13,5 km en de lopers kunnen kiezen uit trajecten van 8, 13,5 en 23,5 km. Nieuw dit jaar is de CM-Duorun, waarbij de deelnemers de 8 km letterlijk – ze zijn met een buddyline aan elkaar verbonden – afleggen.

Share this article

Related news

— Also read these articles