NEWS

Gemedailleerde Golazo-atleten krijgen extraatje

18/03/2021

Het EK indoor in Torun was een groot succes voor de hele Belgische atletiek, ook voor Golazo Personalities. De divisie binnen Golazo die instaat voor de begeleiding van topatleten heeft drie van de vijf Belgische medaillewinnaars onder haar hoede. Het trio werd vandaag in de bloemetjes gezet op het hoofdkwartier in Paal en kreeg een extra financieel duwtje in de rug.

Elise Vanderelst met goud op de 1500 meter, Isaac Kimeli met het zilver op de 3000 meter en Thomas Carmoy met brons in het hoogspringen: dat was de medaille-oogst van de Belgische atleten uit de 25-koppige Golazo-equipe op het EK. Hun prestaties en het eremetaal schitteren nog na. Marc Corstjens, bezieler van Golazo Personalities, stond er ook bij te blinken.

“We mogen met de hele groep tevreden zijn over het EK, er zijn heel wat knappe prestaties geleverd. Deze drie springen er natuurlijk echt wel uit. Elise en Thomas zijn nog erg jong (resp. 23 en 21 jaar), staan aan het begin van hun carrière en pakken al meteen een medaille op een kampioenschap: chapeau! Isaacs zilver in een race met het Noorse fenomeen Jakob Ingebrigtsen is eigenlijk ook goud waard.”

De drie atleten kregen niet alleen felicitaties, maar ook elk een cheque: 5000 euro voor gouden Vanderelst, 3000 euro voor Kimeli, 1000 euro voor Carmoy. Een financieel duwtje in de rug, aldus Corstjens: “Dat is inderdaad uitzonderlijk, maar het zijn dan ook bijzondere tijden. De atleten komen sinds corona – al een jaar dus – veel minder aan de bak, dat laat zich financieel voelen. Dus vonden we dat ze met deze straffe prestaties wel een extraatje verdienden. Bekijk het als een bijkomende steun om hun jonge carrière met veel goesting verder uit te bouwen. Het stelt hen in staat wat relaxter toe te kunnen werken naar hun volgende doelen.”

Elise Vanderelst: “Ik ben Golazo Personalities heel dankbaar voor deze steun en de hulp die ze me het hele jaar door bieden. Die support helpt me echt vooruit in mijn sportieve carrière.”

Isaac Kimeli: “Absoluut top, deze geste! Het toont ook dat Golazo in ons gelooft en achter ons staat. Misschien inspireert dit soort zaken ook jonge atleten om ermee door te gaan.”

Thomas Carmoy: “Dankjewel Golazo voor deze steun, ik ben hier zeer fier op!”

Golazo Personalities vertegenwoordigt ruim 100 atleten uit België, Europa en Oost-Afrika.

www.golazopersonalities.com

Share this article

Related news

— Also read these articles