NEWS

Forsström pakt met Soudal Open zijn eerste DP World Tour-titel

14/05/2023

Simon Forsström maakte op de Soudal Open zijn droom waar om een DP World Tour-tornooi te winnen en dat in zijn eerste jaar op de Tour.

De 34-jarige Zweed speelde op de slotdag twee onder par. Net genoeg om zijn landgenoot Jens Dantorp af te houden met één slag. België ligt Forsström duidelijk. Zijn vorige Europese golftrofee – op de European Challenge Tour – won hij op de KPMG Trophy in België in 2016. Na zeven seizoenen Challenge Tour speelt hij dit jaar voor het eerst op de DP World Tour.

Forsström begon de slotdag met één slag voorsprong op Thomas Detry, speelde op de eerste negen holes stabieler dan zijn Belgische tegenstander en liep uit tot drie slagen. Op de tiende en twaalfde hole sputterde de motor even en kwam Dantorp op gelijke hoogte. Forsström tankte vertrouwen met drie birdies op vier holes en hield met 17 onder par dus één slag voorsprong over op Dantorp.

De Deen Thorbjørn Olesen speelde een prima slotdag (-5) en pakte nog de derde plaats (14 onder par). Thomas Detry had na drie geweldige dagen een mindere dag en moet met 12 onder par vrede nemen met een gedeelde zevende plaats.

Simon Forsström: “Ik ben dolgelukkig met deze overwinning en bewees mezelf vandaag dat ik het kan. Ik ben zelfs wat onder de indruk van mezelf, vooral van hoe ik na die dubbele bogey en bogey terugvocht met drie birdies.”

Share this article

Related news

— Also read these articles