NEWS

Fonkelnieuwe Antwerp Park Run wordt kick-off van het Vlaamse loopseizoen

16/12/2021

Januari is traditioneel de maand van nieuwe sportieve ambities. De Antwerp Park Run, een fonkelnieuw loopevent dwars door de Antwerpse natuur, helpt je alvast om de daad bij het woord te voegen. Op zondag 23 januari 2022 ontdek je al lopend de minder bekende groene long van Antwerpen. Er is plaats voor maximaal 3000 lopers.

Mijn tijd verbeteren op de 10 Miles, een eerste keer aan de start staan van een (halve) marathon of gewoon meer gaan bewegen. Als je straks tussen kerst en nieuw aan de feesttafel zit, zullen de goede voornemens voor het nieuwe jaar je opnieuw om de oren vliegen. Vol goede moed worden begin januari de sportschoenen een eerste keer aangebonden. Alleen is het nog wel even wachten op dat eerste loopevent …

Geen nood! Daar komt in 2022 verandering in. Op zondag 23 januari staat in Antwerpen de eerste editie van de Antwerp Park Run op het programma. “Zie het als de kick-off van het Vlaamse loopseizoen”, vertelt Greg Broekmans, director running bij Golazo. “Een ideale gelegenheid om de eerste trainingsarbeid van het jaar te verzilveren, de doelen aan te scherpen of de voorbereiding op de AG Antwerp 10 Miles helemaal op gang te trekken.”

Groene long van Antwerpen

De Antwerp Park Run wordt geen typische stadsloop, maar krijgt een fris groen jasje aangemeten. “In de omgeving van Antwerpen loop je zo de natuur in en vind je verschillende mooie parken terug”, legt Broekmans uit. “Het Rivierenhof is een klassieker, maar we willen ook minder bekende plekjes in de groene long van Antwerpen onder de aandacht brengen. Zo liggen start en aankomst in het gloednieuwe Park Groot Schijn, de uitvalsbasis van Antwerp Athletics en met een vestiging van Runners’ lab en Sportoase de nieuwe Antwerpse sporthub.”

De groene ontdekkingstocht door Antwerpen leidt je daarna naar Domein Ertbrugge en de Bremweide. In Domein Ertbrugge doorkruis je niet alleen verschillende landschappen zoals weilanden, fauna-akkers, dreven en boomgaarden, je passeert er ook nog eens langs een van de mooiste kastelen van Vlaanderen. Op de Bremweide, een groen eiland van zo’n 30 hectare, heb je dan weer zicht op de nagelnieuwe Tribune 4 van voetbalclub Antwerp. “Verwacht je aan een afwisselend parcours met bos, grasvelden en prachtige kastelen”, aldus Broekmans. “Je loopt van begin tot einde door het groen, 90 procent van de wegen is onverhard.”

Deelnemers kunnen kiezen tussen drie verschillende afstanden: 5, 10 en 20 km. Wie voor de langste afstand kiest, kan onderweg genieten van de prachtige uitzichten op het Kasteel Sterckshof en het majestueuze Kasteel Rivierenhof, dat het park op de grens tussen Deurne en Wijnegem domineert.

“De conditie op peil houden, het hoofd vrijmaken, frisse lucht opsnuiven en genieten van de natuur en de omgeving … Wie er zondags al eens op uit trekt, zal het beamen: zo’n parkloopje kan wonderen doen. Wel, bij Sporting A willen we de liefhebbers op hun wenken bedienen en daarom rollen we voor de première van de Antwerp Park Run graag mee een kilometerslange groene loper uit. Als toemaatje passeren de vele sportievelingen op hun tocht langs enkele erfgoedparels. Ook onze stedelijke sportcluster Park Groot Schijn én de lokale atletiekclubs zullen in de kijker lopen, dat is altijd mooi meegenomen”, zegt Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters.

Zes verschillende waves

Deelnemers kiezen zelf hun startuur. De Antwerp Park Run wordt opgedeeld in zes verschillende waves van maximaal 500 deelnemers. Starten kan ieder half uur van 8u30 tot 11u00. Inschrijven kan vanaf vrijdag 17 december om 13u. Snel zijn is dus de boodschap.

Meer info & inschrijvingen: www.antwerpparkrun.be

Share this article

Related news

— Also read these articles