NEWS

Etixx Classic legt deelnemers in de watten!

27/04/2019

Op zaterdag 27 april werd in de Vlaamse Ardennen de Etixx Classic, de zevende manche in de Etixx Classics Tour, gereden.

Met start en aankomst in Nazareth bleek de Etixx Classic ook in 2019, ondanks het mindere weer, een groot succes. De deelnemers werden, zoals de slogan van het event uitdraagt, werkelijk op handen gedragen. Ze hadden de keuze tussen zes afstanden: 28km, 51km, 82km, 99km, 150km en 201km. Liefhebbers van het klimwerk en de hellingen, met ondermeer La Croisette en Les Plachettes, kozen best voor de langste afstanden, met respectievelijk 9 en 10 hellingen. Grote groepen konden met het gezin de familietocht van 28km rijden, met een gezamenlijke start in de vroege namiddag.

De Etixx Classic staat bekend om de hellingen aan te doen die minder bekend zijn. Zo werden onder meer de Kolpaart, het Bosseveld, de Pottenberg en de Fortuinberg voor de wielen geschoven. Naast de Vlaamse Ardennen werd ook een stukje Henegouwen verkend, met een tocht door het mooie bos van La Houppe en een beklimming van Hameau des Papins. Een uniek parcours dus!

Bij de aankomst kregen de sportievelingen nog een recovery bar en een goodie bag aangeboden. Daarnaast konden ze ook nog van een massage genieten. De volgende manche van de Etixx Classics Tour is de Euro Shop Elfstedenronde Cyclo, die op op 22 juni plaatsvindt in Brugge. Vergeet je niet in te schrijven!

Share this article

Related news

— Also read these articles